Inici Actualitat El concert de Corvus Corax i l’espectacle de foc ‘Spurnes’ marquen el...

El concert de Corvus Corax i l’espectacle de foc ‘Spurnes’ marquen el segon dia de Terra de Trobadors

El concert de Corvus Corax a dalt i l’espectacle de foc 'Spurnes', a sota

El Mercat Medieval i  el tradicional Torneig Medieval van ser els altres actes destacats ahir dissabte del Festival Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries

El concert de Corvus Corax a dalt i l’espectacle de foc ‘Spurnes’, a sota

El Festival Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries va viure ahir dissabte una nova jornada amb milers de visitants gaudint de la setantena d’espectacles i activitats culturals que es van dur  a terme.

El lloc de pas més atrafegat va ser el Mercat Medieval, que amb l’augment de fins a 120 parades temàtiques va rebre la resposta esperada, estant tot el dia ple de visitants.

Pel que fa a la programació d’espectacles, no es va donar treva als visitants, amb una setantena d’actuacions programades a peu de carrer en una franja horària que anava des de les 11 del matí i fins passada la mitjanit; des del ‘Pas d’Armas’ d’Alma Cubrae, a la recreació de la ‘Batalla del Pont Vell amb desenes de figurants de diverses companyies o l’espectacular muntatge ‘Katapulten’ de la companyia Traut.

Però, els espectacles que més expectació van despertar van ser l’esperat concert de la banda alemanya Corvus Corax, considerada la millor formació neo-medieval del món, que va actuar al Camp de l’Hort del Negre, i amb la contundència i passió que els caracteritza va fer ballar i picar de mans a tots els presents. L’espectacle de foc Spurnes de la companyia Excalibur va convertir la façana de la basílica en un espai de màgia i misteri, i l’habitual però no menys esperat Torneig Medieval, que enguany estrenava ubicació al Camp d’en Capella, i que com sempre va fer les delícies dels amants de les lluites entre cavallers i les proves de perícia amb armes d’època.

Pel que fa a la vessant més intel·lectual del certamen es va celebrar el recital ‘En un Miralh, chansos de Bernart de Ventadorn’ pertanyent  al III Cicle de Música culta ‘So de Lonh’ i interpretat per la formació Mos Azimans; i una conferència, la darrera, del Cicle Miquel Pujol Canelles titulada Els darrers Empúries i l’arribada del Gòtic al nord-est català (1261-1322)”, a càrrec de l’historiador medieval Josep Maria Gironella.

Avui, últim dia de Terra de Trobadors

El Festival Terra de Trobadors clourà avui diumenge després de celebrar la ‘Batalla Campal al Pont Vell’, que tindrà lloc a les 13 h, amb un centenar d’actors i figurants en escena; la segona part del Torneig Medieval’ (a les 18 hores, Camp d’en Capella), i el ‘Gran espectacle de Cloenda’ a càrrec de la companyia Kremah (21 h davant de la basílica).

Podeu consultar la programació completa en aquest enllaç.

Exit mobile version