El concert ‘El cant de la melodia’ porta a Shubert, Dvorak i Toldrà al teatre de Roses

Teatre Municipal de Roses

L’audició del concert al Teatre Municipal de Roses es portarà a terme aquest proper diumenge, 27 d’octubre, a les 18 hores

Teatre Municipal de Roses
Yana Tsanova i Pilar Guarné

‘El Cant de la Melodia’ és un concert  que oferian Pilar Guarné al piano  i Yana Tsanova al violí, i que interpretarà obres de Shubert, Dvorak i Toldrà, obres d’aquest tres compositors que van destacar per la bellesa i aparent senzillesa de les seves melodies.
De Franz Schubert es presenten dues de les seves obres més elaborades per aquesta formació de música de cambra:

  • el Rondó en si menor
  • la sonata Gran duo.

D’Eduard Toldrà, el primer quadern dels seus sonets. Representant de l’estètica noucentista, Toldrà és considerat el màxim exponent del lied català perquè la seva música està estretament vinculada a la poesia catalana.

Com a reflex d’aquest amor per la paraula, s’inclou en el programa la col·laboració del director del Grup de Teatre de Roses, Ignasi Tomàs, que il·lustra cada sonet amb la lectura dels poemes de Catasús, Alcover i Morera, poemes que el compositor escollí com a inspiració de la seva obra.

Les peces romàntiques del compositor txec Antonín Dvorak clouran el programa de l’audició, que arriba a Roses dins de la gira que està realitzant per diferents ciutats europees amb notable èxit.

L’entrada per assistir a aquest concert organitzat per l’Ajuntament de Roses té un cost de 15 euros