El Consell Comarcal acull una exposició sobre el franquisme a la comarca de l’Alt Empordà

Exposició sobre el franquisme al Consell Comarcal
Detall de l'exposició

Aquesta mostra sobre el franquisme s’organitza a partir d’uns eixos temàtics com les Organitzacions polítiques, els Moviments culturals, sindicals i populars i la Vida quotidiana, entre d’altres

Exposició sobre el franquisme al Consell Comarcal
Detall de l’exposició

Coincidint amb el 40è aniversari de la mort del general Francisco Franco el Grup de Treball Exili, Deportació i Holocaust de l’Alt Empordà ha organitzat una mostra sobre el franquisme i els primers temps de la transició democràtica (1939–1979) que es pot visitar fins al 30 de desembre a la sala d’exposicions del Consell Comarcal.

Segons el promotors de la iniciativa, els motius que els han portat a fer aquest muntatge “han estat la transcendència històrica de l’efemèride i el debat historiogràfic obert sobre la visió que existeix en el trànsit de la dictadura a la democràcia. Aquesta exposició s’ha realitzat a partir de les font històriques que els alumnes han trobat a les seves cases o a la dels seus familiars. A més, és una mostra col·lectiva de la pervivència, encara avui en dia, del franquisme”.

L’exposició s’organitza a partir d’uns eixos temàtics que han estat assumits pels diferents instituts participants: Organitzacions polítiques; Moviments culturals; Vida quotidiana; Educació; Moviments sindicals i populars; i Religió, entre altres. Per a complementar aquesta activitat la mostra s’acompanya amb l’exposició “Catalunya en Transició” produïda pel Memorial Democràtic.

Els instituts participants en la mostra han estat els següents: Cendrassos, Monturiol, Muntaner i Olivar Gran de Figueres, Vilafant, El Pedró de l’Escala, Castelló d’Empúries, Cap Norfeu de Roses i La Jonquera. També s’ha comptat amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Ajuntament de Figueres, Serveis Educatius de l’Alt Empordà, Museu de l’Empordà, Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera i Memorial Democràtic.

L’exposició es podrà visitar fins el 30 de desembre en l’horari habitual d’obertura al públic de les oficines del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, és a dir tots els dies laborables de 9 a 14 hores. El dimecres 9 de desembre, a les 18h, es farà un acte inaugural.