Roses Cultura

El Consell Comarcal acull una nova edició de la Taula de Formació i Ocupació Juvenil de l’Alt Empordà

En aquesta edició es va presentar als professionals el nou Servei d’Emancipació Juvenil, creat darrerament des de l’Àrea de Joventut

La sala de plens del Consell Comarcal de l’Alt Empordà va acollir, el passat dijous, una nova Taula de Formació i Ocupació Juvenil de l’Alt Empordà, un lloc de trobada on es reuneixen professionals de diversos sectors vinculats amb la formació i l’ocupació juvenil a la nostra comarca.

En aquesta edició es va presentar als professionals el nou Servei d’Emancipació Juvenil, creat darrerament des de l’Àrea de Joventut. Un servei que té per objectiu atendre a joves en risc d’exclusió a través d’atencions personalitzades i facilitant recursos formatius i laborals.

A continuació es va abordar la proposta d’Educació360, que va ser el tema central de la jornada. Es tracta d’un projecte educatiu que proposa una perspectiva que tingui en compte que a tot arreu s’aprèn i s’educa, en tots els temps, al llarg i ample de la vida, i no només a l’escola. Per donar a conèixer l’Educació360 als assistents, es va comptar amb ponències de professionals del sector com Albert Quintana o Laura Mencia.

La finalitat és que es pugui implementar aquesta perspectiva d’educació a l’Alt Empordà. Aquest fet passa per una col·laboració amb els centres de primària i de secundària, en què es connectin espais i temps lectius i no lectius, es connecti el “dins i fora escola” promovent itineraris d’aprenentatge personalitzat, i que es connecti l’activitat del centre educatiu amb l’entorn. Es pot consultar més informació sobre l’Educació360 al web www.educacio360.cat.

Des de la Taula Comarcal de Formació i Ocupació Juvenil es mostren satisfets amb el desenvolupament de la jornada, i resten oberts a atendre qualsevol mena de dubte, tot esperant la celebració d’una nova edició properament.