El Consell Comarcal aprova la moció de rebuig de la sentència del Tribunal Suprem

Consell Comarcal de l'Alt Empordà

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà va aprovar la moció de rebuig de la sentència del Tribunal Suprem

La moció de rebuig de la sentència es va aprovar per 27 vots a favor

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà va aprovar ahir en un ple extraordinari una moció de rebuig a la sentència de Tribunal Suprem en relació al judici de l’1 d’octubre. La presidenta Sònia Martínez va llegir la moció que s’ha aprovat amb els vots favorables de Junts, ERC i Amunt. El PSC no va emetre cap vot, tot i ser presents els seus consellers al plenari, opció qüestionada pels republicans demanant que es faci constar en acta la protesta, mentre que el conseller de Ciutadans no va assistir a la convocatòria.

Així, el ple del Consell Comarcal va aprovar amb 27 vots a favor, la totalitat dels vots emesos, la moció de rebuig a la Sentència del Tribunal Suprem. Cada grup va exposar la seva posició de vot, afirmant el conseller Josep Maria Cervera que “no per previsible, aquesta sentència no deixa de ser menys aberrant, desproporcionada i vergonyosa» alhora que també ha destacat que la sentència «demostra que no s’han condemnat als nostres líders socials i polítics pel que van fer o deixar de fer si no pel que pensen i anhelen”.

La portaveu republicana, Etna Estrems, va explicar que per “molta presó que ens posin no ens faran desaparèixer”, titllant la sentència d’ “infame, injusta i desproporcionada”, i va animar a trencar el pacte de govern amb el PSC.

Al seu torn el representant socialista Pere Moradell va lamentar la situació en afirmar que “ens sap molt de greu que hi hagi persones a la presó”.
Per la seva banda, el conseller comarcal d’Alternativa Municipalista (Amunt), Jaume Planella, va animar a seguir mobilitzant-se.

La sessió plenària va finalitzar amb la lectura per part de la presidenta del text que, l’aleshores conseller Josep Rull va escriure al llibre d’honor del Consell Comarcal el 28 d’abril de 2017: “L’Empordà. L’Alt Empordà atorga al conjunt de la nació una força identitària que ja forma part de manera perenne del nostre imaginari col·lectiu”… acabant amb aquestes línies: “Gràcies, doncs, pel vostre compromís de servei i gràcies per expressar-lo en uns moments tant transcendentals de la història de Catalunya en què aquest poble ja ha decidit ser un poble lliure”.