Mes de paraules

El Consell Comarcal celebra una jornada de formació per les noves monitores del transport escolar

Formació monitores transport escolar
Moment de la jornada de formació per les noves monitores del transport escolar celebrada al Consell Comarcal

60 monitores cobriran les 75 rutes que hi haurà aquest curs, i que donaran servei a uns 2.500 estudiants de l’Alt Empordà d’entre 3 i 18 anys

La seu del Consell Comarcal de l’Alt Empordà va acollir aquest ahir dijous una jornada de formació per a les noves monitores del transport escolar de la comarca. En total 60 monitores cobriran les 75 rutes que hi haurà aquest curs, i que donaran servei a uns 2.500 estudiants de l’Alt Empordà d’entre 3 i 18 anys.

La consellera d’Ensenyament, Júlia Gil, va obrir la jornada donant la benvinguda a les monitores, recordant que la finalitat d’aquestes jornades és “donar les eines necessàries als monitors per tal que el servei sigui el més segur i eficaç possible”. Gil va fer especial menció a la importància de l’educació al transport escolar perquè “la primera porta a l’ensenyament dels alumnes de la comarca és a l’autobús, forma part de la comunitat educativa”.

L’acte també va comptar amb la presència de l’adjunt al director de Serveis Territorials d’Educació a Girona, Xavier Vilà, que va remarcar que els futurs monitors “son el primer contacte de les famílies amb l’escola. Quan les famílies deixen als nens i nenes al transport, ja estan a l’escola. Per tant sou la imatge del departament d’Educació i del Consell Comarcal”, va assegurar.

Vilà, que va catalogar com a “bona notícia” el fet de començar el curs una setmana abans, ha comentat que era una demanda que tenia el Consell Escolar de Catalunya des de fa molts anys, i ha assegurat que hi ha estudis que ho defensen. “És una aposta de govern i s’haurà de valorar com funciona aquest curs per aplicar-ho en els següents”, va afegir.

El director va recordar també als monitors que la sentència que obligava a fer un 25% de les classes en castellà “ha estat superat per la nova normativa que ha aprovat el Govern de la Generalitat”, remarcant que “trobo importantíssim que el primer referent dels alumnes i les famílies de l’educació -els monitors- sigui en català”,

Precisament en aquesta línia, enguany la formació inclou com a novetat una formació de sensibilització per la llengua duta a terme pel Consorci de Normalització Lingüística, amb l’objectiu de reforçar el català com a llengua vehicular a l’escola. També compten amb una formació d’emergències duta a terme pel cos de Mossos d’Esquadra, per prevenir en cas de risc o saber com actuar en cas d’accident.

El servei de transport escolar s’ofereix des del Consell Comarcal de forma gratuïta a aquells alumnes que han hagut de ser escolaritzats fora del seu municipi. En cada autocar inclou, com a mínim, la presència d’una persona acompanyant, que realitzarà les tasques de vigilància i control durant tot el trajecte.