Cinema a la Fresca

El Consell Comarcal condemna els atemptats de París

En una moció aprovada al darrer ple del Consell Comarcal es rebutja “tot atac a la vida humana,…”

Consell Comarcal de l'Alt EmpordàEn el ple ordinari, celebrat el passat dia 24 de gener, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà va aprovar una moció de condemna dels atemptats perpetrats a París els dies 7, 8 i 9 de gener de 2015. En el text de la moció també es rebutja “tot atac a la vida humana, als drets individuals i col·lectius i a la lliure expressió, religió o ideologia”.

La moció assenyala que la institució comarcal “s’oposa a qualsevol estratègia de fracturar la societat i de confrontar les persones per raons d’ètnia o religió, per això rebutja de ple l’objectiu últim dels atacs comesos a París, així com qualsevol atac contra símbols i persones innocents de religió musulmana”.

Finalment, el Consell de l’Alt Empordà va expressar que “considera irrenunciables els valors democràtics de la llibertat d’expressió i de la llibertat de pensament i religió, però sobretot considera irrenunciables el dret a la vida i el valor de la convivència per sobre de les diferències. Per aquest motiu se solidaritza amb la societat francesa i amb tots els països que pateixen de prop el terrorisme”.