El curs, amb una durada de 140 hores i un examen oficial final, permetrà aconseguir la titulació CQP N1, expedida per ABPS i de validesa europea
Per tal de contribuir a la recuperació i professionalització de l’ofici de marger com a nínxol professional, a la valorització del patrimoni de pedra seca a la Garriga d’Empordà i al desenvolupament local del territori, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà impulsa la tercera edició a Catalunya d’aquesta formació, que permetrà acreditar 12 alumnes.
Des de la seva declaració com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat l’any 2018, la tècnica constructiva de la pedra seca ha experimentat un important augment d’interès i de demanda, tant a nivell de restauració patrimonial com de noves construccions. Actualment a Catalunya es dona una mancança estructural de professionals de la construcció en pedra seca, alhora que no disposa d’una formació reglada pròpia en aquest sector.
Per aquest motiu, el curs impulsat des del Consell Comarcal permetrà als assistents, a obtenir uns coneixements i aprofundiment en la tècnica qualitativa de la pedra seca, i acreditar-se amb la certificació CQP N1 ( Certificat de qualificació professional d’intervenció en obra de pedra seca), titulació homologada a nivell europeu.
La formació, teòrica i pràctica, serà gratuïta i tindrà lloc de dilluns a divendres, del 25 d’octubre al 23 de novembre, a Avinyonet de Puigventós. Les persones interessades en el curs poden adreçar-se a turisme@altemporda.cat.
Aquesta acció formativa forma part del projecte PECT “Valorització del patrimoni cultural de la pedra seca a la Garriga d’Empordà: Un patrimoni viu i actiu” que, durant l’any 2023, porta a terme un seguit accions transversals de posada en valor del patrimoni i l’ofici de la pedra seca a la zona de la Garriga d’Empordà com formacions, edició de publicacions, treball amb les escoles o senyalització de rutes i elements, entre d’altres, i està cofinançat per la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i els municipis de la Garriga d’Empordà, que són Biure, Llers, Pont de Molins, Vilanant i Avinyonet de Puigventós.