El Consell Comarcal de l’Alt Empordà prepara els acompanyants del transport escolar

Consell Comarcal de l’Alt Empordà
Moment de la jornada telemàtica de formació per acompanyants del transport escolar

El Consell coordina 75 rutes de transport escolar a tota la comarca que desplacen uns 2.200 alumnes als centres educatius de tot l’Alt Empordà

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà va celebrar, aquest passat dijous 9 de setembre, una jornada telemàtica de formació per a tots els acompanyants del transport escolar. En total, hi van participar una cinquantena de persones que seran les encarregades de prestar aquest servei coincidint amb l’inici del curs, aquest proper dilluns, 13 de setembre. L’ens coordina 75 rutes a tota la comarca que desplacen uns 2.200 alumnes a les escoles de tot l’Alt Empordà.

La jornada es va iniciar amb la benvinguda a càrrec de Júlia Gil, consellera comarcal de l’Àrea d’Ensenyament, acompanyada per Xavier Vilà, adjunt al director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona.

A la presentació, Gil va donar importància a la tasca que porten a terme els acompanyants del transport escolar assenyalant que “és una gran responsabilitat amb la qual s’ha de vetllar pel bon ordre i seguretat durant el trajecte”, i valorant molt positivament la celebració d’aquesta jornada. Com va assenyalar Vilà durant la sessió, l’Alt Empordà va ser una comarca pionera en preparar una jornada de formació d’aquest tipus i ha valorat la bona planificació i organització del servei de transport escolar que es duu a terme des del Consell Comarcal. Aquesta formació permet als acompanyants posar-se al dia i conèixer noves normatives, així com resoldre dubtes en relació amb els protocols d’actuació i com actuar davant diferents situacions que s’han plantejat.

La jornada

Núria Gomis, adjunta a la direcció d’Infermeria de l’Hospital de Campdevànol, va realitzar una xerrada per explicar tots els protocols de la Covid-19 en relació amb el transport escolar i va donar pautes d’actuació de primers auxilis per a diferents situacions en què els i les acompanyants es poden trobar, mentre els alumnes estan fent ús del transport escolar.

El Consell Comarcal coordina totes les eventualitats que puguin sorgir alhora que fan amb regularitat una tasca d’inspecció per vetllar el correcte compliment de la normativa i assegurar el benestar dels infants i joves.

La tècnica d’Ensenyament Maria Teresa Genís, durant la jornada, també va exposat la normativa que regula el transport escolar i els protocols a seguir davant d’una possible incidència.