Inici Actualitat El Consell Comarcal de l’Alt Empordà programa xerrades tècniques sobre els animals...

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà programa xerrades tècniques sobre els animals de companyia

Les sessions de treball van dirigides als col·lectius que tracten amb els animals

L’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha posat en marxa un programa formatiu destinat als col·lectius que tracten en el seu dia a dia amb els animals de companyia. La primera de les jornades es va realitzar el passat mes de gener, i anava destinada a juristes, secretaris i tècnics dels ajuntaments que han delegat la recollida d’animals perduts i abandonats al Consell Comarcal.

La ponent de la jornada, que es va fer en format telemàtic, va ser l’advocada experta en protecció animal Aina Paredes. La jurista va fer un repàs exhaustiu d’aquells aspectes de la normativa de protecció animal que més afecten els ens locals. Els assistents també van poder fer preguntes i exposar casos concrets que s’han donat als seus municipis.

Durant aquest any s’han previst un seguit de formacions destinades a ajuntaments, voluntariat i a treballadors que interactuen amb els animals de companyia.

L’ens comarcal té un conveni amb 55 municipis de la comarca per gestionar la recollida i acollida de gossos i gats abandonats. El registre d’animals de companyia i la tramitació de llicència de gossos potencialment perillosos són de competència municipal. La Generalitat de Catalunya disposa, a més, d’un registre general que es nodreix a partir dels censos municipals. És fonamental que tothom que tingui un animal de companyia el registri al seu ajuntament. Així, en cas de què es perdi, serà molt més fàcil recuperar-lo.

Exit mobile version