Inici Política El Consell Comarcal demanarà la Creu de Sant Jordi per al pintor...

El Consell Comarcal demanarà la Creu de Sant Jordi per al pintor altempordanés Lluís Roura

Lluís Roura

La sessió plenària del Consell Comarcal de l’Alt Empordà va aprovar per unanimitat la moció a favor de l’atorgament de la Creu de Sant Jordi al pintor Lluís Roura.

Exposició de Motius.-

Lluís Roura neix a Sant Miquel de Campmajor (Pla de l’Estany) el 5 de desembre de 1943. Encara que es pot considerar un pintor autodidacte, va fer dos cursos de dibuix a la Llotja de Barcelona i va rebre els consells dels pintors Fèlix Revello de Toro i Frederic Marés, sense oblidar qui l’havia iniciat en l’aprenentatge pictòric, Joan de Palau, en l’època en què Roura era treballador del camp, alhora que Mossèn Joan Prat li donava classes d’història de l’art.

A partir de 1967 i fins a l’any 1981, participa en nombrosos concursos de pintura arreu de l’Estat espanyol, dels quals ha obtingut un plec considerables de guardons, entre els quals cal destacar el segon premi de dibuix de la Biennal Internacional de l’Esport a Barcelona i la Medalla d’Honor del premi Comtessa de Barcelona, a Madrid, que rep de mans de la reina Sofia el 1981.

Realitza la primera exposició individual el 1970, a Vic, i des d’aleshores la seva obra ja estat presentada a prop d’un centenar d’exposicions arreu de tot l’estat. El 1985 celebra la primera exposició individual a l’estranger, concretament a la galeria Acquavella de Caracas (Veneçuela), després va ser  a Ginebra, Suissa, el Pertús i Cabestany (França), Viena (Àustria), Miami (EUA), Sant Petersburg (Rússia) i Brussel·les (Bèlgica).ARCO 82- 83,Madrid ,ART-BASSEL 82 Suisa.

En els darrers anys també ha destacat per l’edició de llibres sobre temes artístics i d’història i per l’elaboració de conjunts escultòrics arreu de Catalunya, que complementen la seva llarga trajectòria i dedicació al món de l’art i de la cultura que el fan plenament mereixedor de la concessió de la Creu de Sant Jordi.

És per això que els grups de CiU, PSC, ERC, PP i ICV-EA del Consell Comarcal de l’Alt Empordà proposen al Ple del Consell l’adopció dels següents,

Acords:

Primer.- Adherir-se a la iniciativa ciutadana per demanar al Govern de la Generalitat l’atorgament de la Creu de Sant Jordi al pintor sr. Lluís Roura i  per la trajectòria professional i aportació a la cultura de les nostres comarques.

Segon.- Traslladar aquest acord al conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, al president del Parlament de Catalunya i al president de la Generalitat de Catalunya.

Exit mobile version