El Consell Comarcal dóna suport a la declaració sobiranista del Parlament de Catalunya

Consell Comarcal de l'Alt Empordà

El suport a la resolució 1/11 del Parlament de Catalunya es va aprovar per àmplia majoria

Consell Comarcal de l'Alt EmpordàEn el darrer ple del Consell Comarcal de l’Alt Empordà es va aprovar per àmplia majoria una moció de suport a la resolució 1/11 del Parlament de Catalunya, que referma l’inici del procés de creació d’un estat català independent en forma de república i l’obertura d’un procés constituent ciutadà i participatiu per tal de preparar les bases de la futura constitució catalana, entre altres iniciatives polítiques i legislatives.

Aquesta proposta va ser presentada pels grups comarcals de CiU, ERC-AM i la CUP. Va rebre 22 vots a favor (CDC, ERC i CUP), vuit en contra (PSC, Unió i PP) i una abstenció (Entesa). El conseller comarcal de Ciutadans, Héctor Amello, es va absentar del ple durant el debat i la votació de la moció.

A la mateixa sessió es va aprovar una altra moció, presentada igualment per CiU, ERC i la CUP, en la qual es reconeixia el caràcter plebiscitari de les eleccions al Parlament de Catalunya i s’expressava la voluntat del Consell Comarcal de posar-se al servei del nou Parlament i del Govern de la Generalitat per tal de tirar endavant el procés per a la constitució de la nova república catalana d’acord amb el mandat democràtic de les urnes. En aquest cas també va rebre 22 vots a favor (CDC, ERC i CUP), nou en contra (PSC, Unió, PP i Ciutadans) i una abstenció (Entesa).

Tots aquests acords s’han fet arribar a la presidència de la Generalitat, a la presidència del Parlament, als grups parlamentaris i a les organitzacions municipalistes (Associació Catalana de Municipis i Comarques i Associació de Municipis per la Independència).