Inici Actualitat El Consell Comarcal dóna suport a la declaració sobiranista del Parlament de...

El Consell Comarcal dóna suport a la declaració sobiranista del Parlament de Catalunya

El suport a la resolució 1/11 del Parlament de Catalunya es va aprovar per àmplia majoria

En el darrer ple del Consell Comarcal de l’Alt Empordà es va aprovar per àmplia majoria una moció de suport a la resolució 1/11 del Parlament de Catalunya, que referma l’inici del procés de creació d’un estat català independent en forma de república i l’obertura d’un procés constituent ciutadà i participatiu per tal de preparar les bases de la futura constitució catalana, entre altres iniciatives polítiques i legislatives.

Aquesta proposta va ser presentada pels grups comarcals de CiU, ERC-AM i la CUP. Va rebre 22 vots a favor (CDC, ERC i CUP), vuit en contra (PSC, Unió i PP) i una abstenció (Entesa). El conseller comarcal de Ciutadans, Héctor Amello, es va absentar del ple durant el debat i la votació de la moció.

A la mateixa sessió es va aprovar una altra moció, presentada igualment per CiU, ERC i la CUP, en la qual es reconeixia el caràcter plebiscitari de les eleccions al Parlament de Catalunya i s’expressava la voluntat del Consell Comarcal de posar-se al servei del nou Parlament i del Govern de la Generalitat per tal de tirar endavant el procés per a la constitució de la nova república catalana d’acord amb el mandat democràtic de les urnes. En aquest cas també va rebre 22 vots a favor (CDC, ERC i CUP), nou en contra (PSC, Unió, PP i Ciutadans) i una abstenció (Entesa).

Tots aquests acords s’han fet arribar a la presidència de la Generalitat, a la presidència del Parlament, als grups parlamentaris i a les organitzacions municipalistes (Associació Catalana de Municipis i Comarques i Associació de Municipis per la Independència).

Exit mobile version