El Consell Comarcal elimina, a instàncies del grup d’ERC, els testos d’immunodeficiència a les colònies de gats

Eliminació testos d'immunodeficiència a les colònies de gats

De moment, i fins a l’estiu de 2022, els Ajuntaments hauran de demanar a través d’un formulari concret que no es realitzin els testos abans de les operacions, i a partir de llavors es retiraran de forma definitiva

A instància del grup comarcal d’ERC Alt Empordà, el Consell Comarcal elimina de forma general els testos d’immunodeficiència que feia els gats de les colònies abans d’esterilitzar-los.

Aquests testos ja s’havien eliminat en els 10 municipis que havien entrat en el pla pilot de gestió de colònies vigent des de juny d’aquest any, però no a la resta dels 58 municipis de la comarca que no es troben dins del Pla pilot.

La introducció dins el pla pilot de la retirada dels testos, s’ha dut a terme s’ha dut a terme gràcies a la feina i a la demanada que van fer conjuntament diverses entitats animalistes de Catalunya

De moment, i fins a l’estiu de 2022, els ajuntaments hauran de demanar a través d’un formulari concret que no es realitzin els testos abans de les operacions. A partir de llavors es retiraran de forma definitiva.

Un gat positiu en immunodeficiència no és sinònim de transmissió de la malaltia. Pot ser positiu i no desenvolupar-la mai. Fins ara, aquests testos provocaven el sacrifici de molts gats positius que en cap cas s’haurien d’haver sacrificat.

Així, aquesta eliminació dels testos d’immunodeficiència “es dona un pas molt important per a la gestió ètica de les colònies de gats”, afirmen des d’ERC Alt Empordà.