El Consell Comarcal en contra de les prospeccions al Cap de Creus

La majoria dels consellers comarcals van aprovar també les mocions “Fracking” i ARSAL

consell_comarcalEl ple del Consell Comarcal, celebrat ahir a la tarda, va aprovar una moció relativa a declarar l’Alt Empordà comarca lliure de la tècnica de fractura hidràulica, coneguda com a “fracking”. També es va acordar oposar-se a la prospecció d’hidrocarburs a l’entorn del cap de Creus i a altres zones de la Costa Brava. Ambdues mocions van rebre el suport dels consellers comarcals de CiU, PSC, ERC i ICV i l’abstenció del PP.

D’altra banda, a la mateixa sessió es va aprovar –en aquest cas amb el vot en contra del PP- una altra moció que rebutja la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local que promou el govern de l’Estat.

El ple es va iniciar amb un minut de silenci per la mort, el passat 31 de gener, de Pilar Quer, una veïna de Bàscara, víctima del darrer accident a l’N-II. Durant la sessió es va donar compte de la dimissió del conseller comarcal Joan Maria Roig, alcalde de la Selva de Mar, que ha passat a un ocupar un lloc a la Diputació de Girona. El seu lloc al Consell Comarcal l’agafarà Josep Maria Cervera, alcalde del Port de la Selva.