El Consell Comarcal fa públic les guanyadores del cartell del Dia Mundial Sense Tabac

Dia Mundial Sense Tabac
Els cartells guanyadors plasmats en un calendari escolar que s’entrega a tots els centres educatius de l'Alt Empordà

Alba Bonal, de l’Institut de Vilafant, ha estat la guanyadora del cartell del Dia Mundial Sense Tabac mentre que Sofia Zaghaf i Ona Ribas, de l’Institut de Castelló d’Empúries, han estat premiades amb un accèsit

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà, en el marc del Programa Comarcal de Prevenció de les Conductes Addictives, va convocar una nova edició del Concurs de cartells del dia mundial sense tabac. La convocatòria es realitza al mes de març i el concurs el mes de maig, coincidint amb el Dia Mundial Sense Tabac.

Aquest any la pandèmia i el confinament ha minorat la participació però l’àrea de Benestar Social ha mantingut la convocatòria per seguir sensibilitzant els joves sobre els danys per a la salut que comporta el consum de tabac i per tal d’estimular la reflexió al voltant de la necessitat d’evitar la iniciació i el consum entre els adolescents i joves.

El consum de tabac és la primera causa de pèrdua de salut i de mortalitat prematura i evitable a la nostra societat. És un dels factors de risc més importants de les principals malalties coronàries, vasculars i respiratòries cròniques. A més, l’exposició passiva al fum ambiental del tabac incrementa el risc de càncer de pulmó en les persones no fumadores i d’altres malalties del sistema respiratori, sobretot en els infants.

Enguany no s’ha realitzat acte d’entrega de premis, tot i que ja s’ha comunicat la notícia als joves guanyadors. L’Alba Bonal Grau, de tercer d’ESO de l’Institut de Vilafant, és l’autora del cartell guanyador i ha estat premiada amb 100 euros en material artístic. Sofia Zaghaf Raissouni i l’Ona Ribas Vila, de tercer d’ESO de l’Institut de Castelló d’Empúries, han estat premiades amb un accèssit de 30 euros en material artístic. L’institut de Vilafant (com a l’institut de la guanyadora) també rebrà 300 euros per invertir en material artístic.

Els cartells guanyadors han quedat plasmats en un calendari escolar que s’entrega a tots els centres educatius de la comarca.

Des de l’any 2002, el Consell Comarcal promou aquest concurs comarcal de cartells, adreçat a tots els alumnes dels instituts de l’Alt Empordà, fent-se ressò dels diferents lemes que l’OMS proposa per promoure que les qüestions relatives al tabac es mantinguin en la consciència pública. Aquesta iniciativa es troba inclosa en el marc del programa de prevenció de les drogodependències de la nostra comarca