Suquet de peix de Rose

El Consell Comarcal i el Departament de Salut intercanviaran dades per millorar l’atenció assistencial

Aquest intercanvi de dades, que tindrà una vigència de quatre anys, estarà estrictament sotmès al consentiment exprés del pacient/usuari

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà i el Departament de Salut de la Generalitat han signat un conveni per poder-se intercanviar dades, amb l’objectiu de facilitar que els professionals dels àmbits sanitari i social puguin compartir informació, augmentant la coordinació i millorant l’eficiència dels sistemes.

Aquestes dades corresponen, per part del Consell Comarcal, de la plataforma de gestió d’expedients de serveis socials i, per part del Departament de Salut, del sistema d’història clínica compartida (HC3). Aquest intercanvi de dades, que tindrà una vigència de quatre anys, estarà estrictament sotmès al consentiment exprés del pacient/usuari.

Es tracta, doncs, de construir un model d’interacció dels serveis sanitaris i socials centrat en l’atenció a les persones, que garanteixi la continuïtat assistencial i l’eficiència en l’ús dels recursos, abordant les necessitats de les persones usuàries de serveis socials amb determinats problemes de salut d’una forma global.

La presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Sònia Martínez, valora molt positivament aquest acord, en assenyalar que “l’atenció social i la salut van de bracet i aquesta col·laboració s’ha de complementar i ampliar encara més. Millorant l’atenció social, podem afavorir l’atenció sanitària o propiciar uns resultats molt més satisfactoris. Per tant, ha assegurat, amb el conveni, alhora que compartim sinergies oferim un servei molt més efectiu a la ciutadania”.

Aquest nou conveni s’emmarca en el Pla de Salut 2021-2025, que incorpora noves accions per la transformació del model d’atenció a les persones, treballant sobre les prioritats detectades i les necessitats poblacionals. Unes accions que requereixen la integració dels sistemes d’informació dels àmbits d’atenció primària de salut i comunitària.