Mes de paraules

El Consell Comarcal ja té a punt tot l’operatiu de l’inici escolar per demà 12 de setembre

Transport escolar de l'Alt Empordà
Monitors de transport escolar que van participar a la jornada formativa del Consell Comarcal

Els 70 monitors de transport escolar de l’Alt Empordà participen en una jornada formativa del Consell Comarcal

Transport escolar de l'Alt Empordà
Monitors de transport escolar que van participar a la jornada formativa del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ja té a punt tot l’operatiu vinculat amb les prestacions relacionades amb l’inici del curs escolar i les seves competències sobre transport i menjador. Després que el curs passat tots els centres de secundària de l’Alt Empordà realitzessin jornada intensiva, el que va provocar un conjunt de canvis en els horaris del transport escolar en relació al curs anterior, aquest cop el servei registra porques novetats.

En concret, el servei de transport escolar portarà diàriament, aquest curs, a l’entorn d’uns 2.200 alumnes de tota la comarca, corresponents als nivells d’educació infantil, primària i secundària dels diferents centres. Es tracta d’una xifra inferior a la de l’inici del curs anterior i que es concretarà en els propers dies un cop es facin efectives les inscripcions dels alumnes de batxillerat que faran ús d’aquesta prestació que, en aquest nivell, no és obligatòria. Aquest curs hi ha en servei una flota de 70 vehicles que pertanyen a una desena d’empreses de transport.

Per atendre el servei, el Consell té contractats 70 acompanyants que viatgen amb els alumnes en cada autocar i tenen cura de recollir-los a les parades i deixar-los a l’escola o a l’institut on estan matriculats. Tot l’operatiu ja està a punt perquè entri en servei el proper 12 de setembre.
Aquest dilluns, precisament, es va celebrar una jornada formativa que complementa el curs de formació rebut fa uns mesos i que va presidir la vicepresidenta i consellera comarcal d’Ensenyament, Montserrat Mindan, i l’inspector de la zona de Figueres, Josep M. García.

Durant la jornada, desenvolupada en sessions de matí i tarda, hi van intervenir tècnics de l’empresa TCC, especialitzada en temes de prevenció en el transport escolar, i representants del cos de Mossos d’Esquadra i dels Bombers que van impartir xerrades sobre seguretat viària i emergències relacionades específicament amb aquest servei.

Aquest curs, com a novetat, entrarà en servei una nova línia de transport escolar que unirà els municipis de Borrassà i de Santa Llogaia d’Àlguema amb l’institut de Vilafant, on desplaçarà tots els alumnes d’ESO d’aquests dos municipis que fins ara anaven a Figueres. L’autobús sortirà diàriament de Borrassà per adreçar-se a Santa Llogaia i un cop recollits tots els estudiants els deixarà a l’institut vilafantenc.

Pel que fa al servei de menjador obligatori, novament no hi haurà alumnes de secundària perquè acaben la jornada lectiva a les 14.45 h. i el servei de transport escolar els porta tot seguit a casa. A falta del tancament definitiu de les dades, s’ha registrat un increment en el nombre de sol·licituds de beques de menjador que es concedeixen per raons socials o de distància al centre docent al qual estan adscrits, malgrat ser alumnes escolaritzats en el seu propi municipi de residència.

Pel que fa als menjadors, el Consell Comarcal ha assumit per al curs 2013-14 la gestió de 33, el que representa més del 50% dels menjadors escolars de l’Alt Empordà. Són dos més que l’any passat, concretament l’escola Jaume Vicens Vives de Roses i el Joaquim Gifre de Garriguella.