Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

El Consell Comarcal organitza una Fam Trip per donar a conèixer el projecte BICITRANSCAT a les agències de viatges

BICITRANSCAT
Participants de la Fam Trip / Foto: CCAE

El projecte BICITRANSCAT té com a objectiu unir les principals destinacions turístiques de Girona i els Pirineus Orientals a través d’un eix pedalable interconnectat a diferents maneres amb el transport públic

Durant aquests dies 27, 28 i 29 d’abril, l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal porta a terme una Fam Trip comarcal, amb l’objectiu de promocionar la ruta del projecte BICITRANSCAT a les agències de viatges receptives. En total participen 5 agències de les comarques gironines i barcelonines especialitzades en cicloturisme, i algunes d’elles amb senderisme. L’objectiu d’aquesta Fam Trip és que les agències receptives provin el producte i que el dia de demà el puguin oferir als seus clients, provinents sobretot dels mercats català, espanyol, francès, alemany,  belga, i països nòrdics.

El viatge, organitzat per les oficines de turisme de Figueres, Castelló d’Empúries i Roses, va començar el passat dimecres, dia 27, a Figueres, on van fer una visita a la ciutat. El Consell Comarcal va exposar la ruta BICITRANSCAT i tots els enllaços disponibles amb aquesta ruta a peu, en bicicleta i combinant-ho amb transport públic. Ahir es va donar tret de sortida a la ruta en bicicleta des de la capital altempordanesa, es durà a terme una visita cultural a Castelló d’Empúries, i se seguirà tot el traçat fins a  Roses, on veuran com se subhasta el peix a la llotja. Pel que fa al tercer i darrer dia, s’anirà tot pedalant de Roses a Vilajuïga, on també coneixeran un celler i la zona vitivinícola de la comarca, i es tornarà en tren fins a Figueres.

El projecte BICITRANSCAT té com a objectiu unir les principals destinacions turístiques de Girona i els Pirineus Orientals a través d’un eix pedalable interconnectat a diferents maneres amb el transport públic. Tot plegat amb la finalitat d’afavorir la mobilitat sostenible i permetent una variant costanera a l’actual ruta Pirinnexus, que suposa una alternativa a les carreteres sovint saturades els mesos estivals.

Aquesta es l’última Fam Trip que s’organitza des del Consell Comarcal en el marc del projecte BICITRANSCAT. Durant aquest darrer any s’han acollit 3 operadors més amb molt bona rebuda, el qual s’espera que presentin els seus paquets als catàlegs de finals de 2022 i principis del 2023.

El projecte BICITRANSCAT ha estat cofinançat en un 65 % pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través d’Interreg V-A Espanya, França, Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu de POCTEFA és el de reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. L’ajuda se centra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres, a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.