El Consell Comarcal presenta la campanya “Fem Salut” a tots els joves de 3r d’ESO de l’Alt Empordà

Campanya “Fem Salut”
El director d'educació en el lleure, Néstor Morales, impartint una sessió de la campanya "Fem Salut"

Aquesta nova campanya “Fem Salut” es planteja més ambiciosa, ampliant temàtiques amb l’objectiu d’esdevenir un recurs de salut fonamental pels joves de secundària

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà suma 23 edicions de la campanya d’alimentació saludable que du a terme l’Àrea de Joventut amb l’objectiu de transmetre els hàbits saludables i la millora del comportament alimentari dels i les joves de la comarca. A causa de les dificultats organitzatives a causa de les restriccions provocades per la pandèmia s’ha reformulat la proposta evitant la visita que feien a l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà on els joves manipulaven aliments, aprenien a realitzar receptes amb aliments frescos i es realitzaven dinàmiques sobre nutrició i els trastorns de conducta alimentària .

L’Oficina Jove de l’Alt Empordà ha creat una proposta alternativa per donar resposta a les necessitats educatives en matèria de Salut, oferint una llibreta amb informació relacionada amb la salut jove (FEMSALUT), i englobant les següents temàtiques: Hàbits saludables, Salut Emocional, Sexualitat i Afectivitat, Violències Masclistes, Trastorns de conducta alimentaris, Nutrició, Esports, Primers Auxilis, Sortir de festa i Adiccions TIC.

Aquesta edició es planteja més ambiciosa, ampliant temàtiques amb l’objectiu d’esdevenir un recurs de salut fonamental pels joves de secundària.

Aquesta llibreta s’entregarà a cada alumne de tercer d’ESO de la comarca, acompanyada d’una dinàmica de presentació al centre educatiu per tal de reflexionar i donar peu a dubtes i preguntes que tinguin els i les joves. També s’han creat un seguit de recursos digitals que serviran d’eina de treball si el professorat o alumnat vol aprofundir en alguna de les temàtiques.

Enguany, tots els instituts de la comarca han volgut participar de la iniciativa i es contempla que un total de 1.800 alumnes d’entre 14 i 15 anys rebran aquesta informació.