Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

El Consell Comarcal presenta UBI.CAT, la guia digital per descobrir el patrimoni de l’Alt Empordà

UBI.CAT és un nou espai web que posa el patrimoni de l’Alt Empordà a l’abast dels visitants

Enmarcat en l’eix 6 de l’operació FEDER: Conservació, foment i desenvolupament del patrimoni natural i cultural de l’Alt Empordà, l’objectiu del qual és promoure la protecció, el foment i desenvolupament del patrimoni cultural, mitjançant 12 actuacions.

UBI.CAT és un projecte propi de senyalització i digitalització del patrimoni de la comarca, que posa en valor la diversitat dels recursos turístics, activitats i centres d’interès de la comarca amb la rehabilitació d’espais, millores urbanístiques dels accessos als punts d’interès turístic en alguns municipis.

Impulsat des de l’àrea de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, UBI.CAT té la finalitat d’afavorir la millora de l’experiència turística a la comarca, la reducció de les fluctuacions estacionals de la demanda i la integració del conjunt del territori.

Digitalització i senyalització dels recursos patrimonials i turístics de l’Alt Empordà L’actuació es fonamenta en l’ús de les noves tecnologies per proporcionar al visitant el coneixement del territori i millorar la seva experiència, facilitant a l’usuari la localització dels indrets patrimonials en 4 idiomes diferents, català, castellà, francès i anglès.

El web UBI.CAT, compta amb suports per a la difusió tant gràfics com audiovisuals, que acompanyaran la campanya i seran distribuïts a les oficines de turisme i ajuntaments de la comarca.

El repositori d’imatges d’aquest patrimoni supera les 1.500 imatges, i compta amb 379 elements, dels quals en trobem 203 amb senyalització sobre el terreny per facilitar l’accés a la descripció dels mateixos a la web. D’aquests 64 elements patrimonials que es poden visitar de manera virtual (360º) i 13 elements singulars vinculats al patrimoni que es poden visualitzar mitjançant models 3D, oferint una experiència més completa de la descoberta del patrimoni, i obrint les portes d’indrets als que no es poden accedir de manera habitual. També compta amb gairebé 300 locucions en quatre idiomes per afavorir l’accessibilitat de les persones sense audició i fer una experiència més immersiva per la resta d’usuaris.