El Consell Comarcal promou un curs per formar joves en Agents de Salut

Oficina de Joventut de Figueres

Curs adreçat al jovent de l’Alt Empordà entre 15 i 19 anys

Oficina de Joventut de FigueresDes de l’àrea de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà es promou un curs per formar joves en Agents de Salut. Va adreçat a joves de 15 a 19 anys que vulguin formar-se en temes de salut. L’objectiu és doble, per un costat formar-se i per l’altre, intervenir entre iguals i a l’entorn més pròxim per tal de millorar els hàbits saludables.

El cost del curs d’agent jove de salut és de només 20 euros i inclou set sessions amb professionals de la salut (cada dimecres de 16 a 19, des del 15 d’octubre fins al 30 de novembre a la Oficina Jove de l’Alt Empordà), a més d’unes colònies de cap de setmana. Les inscripcions ja estan obertes i les places son limitades a 20 joves.

Des de l’àrea de Joventut del Consell es considera que si es formen joves en salut i s’enforteixen els seus hàbits saludables, aquests agents podran influir en la salut i els comportaments dels seus companys. S’ha constatat que augmenta el nombre d’adolescents i joves que prenen alcohol, que tenen addiccions a substàncies tòxiques, que abusen de les tecnologies de la informació i comunicació i que tenen una mala alimentació.

A més, un altre motiu que ha portat a promoure aquesta iniciativa és l’existència d’una publicitat enganyosa sobre la imatge estètica i personal, perquè manquen conductes i hàbits saludables entre els joves i perquè a les enquestes i l’opinió dels experts adverteixen que s’avança l’edat d’inici del primer consum de substàncies nocives.