El Consell Comarcal reprova l’actitud de l’Ajuntament de Darnius pel tema del nom del pantà

Consell Comarcal de l'Alt Empordà

El president del Consell Comarcal, Xavier Sanllehí, emet un comunicat per rebutjar suposades coaccions i amenaces per part de la institució

Consell Comarcal de l'Alt EmpordàEl Consell Comarcal de l’Alt Empordà, en un comunicat emès pel seu president, Xavier Sanllehí, rebutja les acusacions d’haver formulat coaccions i amenaces contra l’alcalde de Darnius en una trobada celebrada conjuntament amb el batlle de Boadella pel tema del canvi de nom de l’embassament. Sanllehí, així, en el següent comunicat, reprova l’actitud adoptada per l’Ajuntament de Darnius

COMUNICAT DE LA PRESIDÈNCIA DEL CONSELL COMARCAL EN RELACIÓ A LA TOPONÍMIA DE L’EMBASSAMENT

En relació a les informacions publicades en els darrers dies sobre la denominació de l’embassament de Boadella, arran d’una nota tramesa als mitjans de comunicació per l’Ajuntament de Darnius, des de la Presidència del Consell Comarcal de l’Alt Empordà es volen aclarir els següents punts:

-El decret de Presidència, ratificat per 20 vots a favor i 9 abstencions en el ple del passat 27 de maig, sol·licita a la Comissió de Toponímia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya -que va demanar al Consell Comarcal la seva opinió- que es modifiqui la denominació del pantà i que rebi el nom dels dos municipis (Boadella i Darnius), sense manifestar-se sobre quin ha de ser el primer que figuri a partir d’ara en el nou topònim.

-Fa uns mesos el Pesident del Consell Comarcal, com ja es va explicar en el ple, va convocar els alcaldes dels dos municipis afectats per tal d’arribar a un acord, ja que les postures dels dos ajuntaments no eren coincidents. En tot moment s’ha volgut afavorir el diàleg i l’entesa entre les dues parts, en considerar que la institució és representativa de tota la comarca i li correspon promoure la cohesió dels municipis i dels seus habitants, basades sempre en el respecte i la comunicació. Rebutgem de ple les acusacions d’haver formulat coaccions i amenaces contra l’alcalde de Darnius en el transcurs d’aquella trobada.

-Sobre la petició d’intervenir en el ple del Consell Comarcal, formulada per l’alcalde de Darnius, cal advertir que va ser demanada de paraula minuts abans de començar la sessió. El reglament de sessions de la institució no permet aquest tipus d’intervencions.

-La decisió final d’aquest expedient correspon a la Generalitat de Catalunya, ja que el Consell Comarcal no té cap mena de competències en aquesta qüestió.

-En qualsevol cas, aquesta Presidència lamenta l’actitud adoptada ara per l’Ajuntament de Darnius, que en res afavoreix a la bona harmonia entre els pobles. Esperem que es reconsiderin certes actituds i que es recuperi el necessari respecte institucional.