Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

El Consell d’Alcaldies es reuneix en un ple especial sobre la sequera, amb presència de l’ACA

Consell d’Alcaldies de l'Alt Empordà
Un moment del Consell d’Alcaldies de l'Alt Empordà

Un de les qüestions tractades en aquest Consell d’Alcaldies de l’Alt Empordà va ser el règim sancionador segons l’excés de consum, i en aquest sentit es va proposar la instal·lació de comptadors que digitalitzin el consum per portar el control a nivell municipal

Ahir dijous 26 d’octubre es va celebrar un Consell d’Alcaldies extraordinari amb motiu de la situació de sequera persistent que viu la comarca. Per aprofundir en les actuacions previstes sobre cicle de l’aigua així com en les restriccions decretades durant els darrers mesos, van participar a la trobada el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Samuel Reyes, el responsable de la Demarcació Territorial de Girona, Àlex Rocas, i la directora dels Serveis Territorials a Girona, Elisabeth Sánchez.

Aquest primer Consell d’Alcaldies del mandat, constava d’un sol punt a l’ordre del dia, centrat en l’estat de la sequera causat per una manca de pluges, sobretot durant els darrers tres anys, en els quals no ha plogut durant els períodes humits i les conques internes no s’han pogut omplir degudament. El director de l’ACA ha explicat la previsió de l’Agència per als propers anys, i ha exposat les inversions pel que fa a manteniment de lleres, abastament i inversions.

La qüestió més plantejada per part dels alcaldes i alcaldesses assistents ha estat el règim sancionador, aplicable a partir del mes de setembre de 2023, que preveu uns danys en el medi natural segons l’excés de consum. Com a resposta a aquesta pregunta, des de l’ACA s’ha proposat la instal·lació de comptadors que digitalitzin el consum per portar el control a nivell municipal.

El president agustí Badosa ha valorat en positiu la disposició de l’Agència Catalana de l’Aigua a reunir-se i resoldre qüestions que preocupen a tota la comarca.