Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

El Consell de Carnaval proposa no restringir el port el diumenge de desfilada

Carnaval de Roses 2023
Reunió del Consell de Carnaval de Roses celebrada el passat dijous

El poc èxit dels concerts a l’envelat de la plaça Frederic Rahola i les desfilades de les carrosses i participants, que es van fer eternes, van ser les principals crítiques del Consell de Carnaval de la festa de disfresses d’enguany

Aquest passat dijous el Consell de Carnaval de Roses, representat per la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Roses i una quinzena de caps de colla, va mantenir una reunió per fer tal de fer una valoració de la festa de disfresses d’enguany.

Primer parlarem de la proposta que es va posar sobre la taula i que s’ha de debatre en futures reunions del Consell i “és la de deixar de fer servir la polsera per entrar al port després de la desfilada de diumenge, en ser un dia més familiar s’ha proposat deixat entrar a gent que no vagi amb la colla disfressada per fer el dinar amb els seus familiars i amics”, va explicar el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez.

En quant a les crítiques, es va dir que el dijous gras, quan es fa la desfilada del Rei a l’envelat de la plaça Frederic Rahola, hi havia poca gent. El motiu, segons es va dir és que la desfilada del Carnestoltes s’inicia a les 22 hores, arriba a les 22:45, quan molta gent està celebrant l’arribada de la festa al seu rotllo, i sabent que l’envelat pràcticament no tancarà, doncs fins les 2 o les 3 de la matinada no apareixen per la Rahola.

I parlant de l’Envelat també es va dir que el concerts programant en aquest indret de la Plaça Rahola no van funcionar perquè hi havia poca gent escoltant-los, tot i que es va apuntar la possibilitat que no fos culpa dels cantants, sinó de la meteorologia, que en haver fet una climatologia sense gens de fred, la gent es quedava al port amb la seva carrossa.

En el que sí van estar tots d’acord van ser en la lentitud de les passades, eternes, provocada per les coreografies que no es realitzen caminant cap endavant. Un tema aquest que s’ha de solucionar sí o sí, si no es vol que l’Avinguda de Rhode sigui un desert a l’hora de les desfilades.