El Consell de Ministres aprova l’adquisició de les vacunes de Janssen, Moderna i CureVac

Consell de Ministres
Consell de Ministres / Foto: La Moncloa

La Comissió Europea ha calculat ja la distribució del número de dosis de vacunes entre els Estats membre en funció de la població

El Consell de Ministres ha acordat avui l’autorització per a donar compliment al que s’estableix en la decisió de la Comissió Europea per a l’adquisició de vacunes contra la COVID-19. En concret les de Janssen, Moderna i CureVac.

Així, segons l’acord de la CE amb les farmacèutiques a Espanya li corresponen 20.875.725 vacunes de Janssen, distribuïdes previsiblement al llarg de 2021.

Respecte a Moderna corresponen a Espanya 8.348.979 dosis inicials, distribuïdes també al llarg de 2021. C al recordar que aquesta vacuna requereix dues dosis per immunització pel que el nombre d’immunitzacions és la meitat del número de dosi.

Així mateix, la Comissió Europea també ha acordat amb CureVac, en nom dels països participants, un acord amb obligació de compra que suposa l’adquisició per a Europa de 225 milions de dosis d’una vacuna per al SARS-CoV-2.

D’aquesta vacuna, a Espanya li corresponen 23.483.184 dosis distribuïdes, previsiblement, des del primer trimestre de 2021 fins al primer trimestre de 2022. Aquesta vacuna també requereix dues dosis per immunització pel que el nombre d’immunitzacions, de la mateixa manera que en els casos anteriors, correspon a la meitat de la dosi.