El Consell del Carnaval de Roses torna a proposar que el Rei Carnestoltes sigui una dona

Carnaval de Roses
Moment de la reunió del Consell del Carnaval de Roses

Una proposta que ja es va demanar pel Carnaval de Roses de 2019 però no es va presentar cap candidata per regnar com a Carnestoltes  

La setmana passada es va celebrar una nova reunió del Consell del Carnaval de Roses amb l’assistència de 12 caps de colla dels que tenen representació en aquest òrgan, el regidor de Cultura, Èric Ibáñez i el tècnic de Cultura, Jordi Sastre.

I durant la reunió es va tornar a proposar, després de fer-ho al passat Carnaval, que el Rei Carnestoltes sigui una dona, que en aquest cas seria la primera Reina Carnestoltes que tindria en la seva història el Carnaval de Roses.
A la passada festa de disfresses no hi va haver Carnestoltes femení perquè cap dona es va presentar per fer regnar.
Però, enguany, “els membres del Consell ho han tornat a proposar i ens sembla una molt bona idea, ara només falta que hi hagi alguna que vulgui ser la Reina de Carnestoltes”, ha explicat el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez.

En el cas que no es presenti cap dona “ja es va decidir durant el Consell a qui demanar-li per a que faci de Rei Carnestoltes, tot i que encara no podem fer-ho públic”, ha dit Ibáñez.
No es pot fer públic, però ViladeRoses pot avançar que la persona que podria oficiar de Carnestoltes, en el cas que no hagi cap candidata que ho vulgui ser, té a veure amb l’esport de les dues rodes.

I el que tampoc es pot anunciar encara és la persona a la qual s’homenatjarà durant el Carnaval de Roses 2020… De fet, es va decidir no dir el seu nom públicament, però la qual cosa no ho farem, però si que direm que és una persona lligada als mitjans de comunicació.

Entre els punts de l’Ordre del dia, es van aprovar els Manaments del Carnaval, després d’incloure algunes modificacions.

Entre aquestes, cal destacar la recomanació, “que no obligació, d’usar estris reutilitzables per beure i menjar per tal de reduir els residus, tot i que al Carnaval de 2021 la intenció és que ja no s’utilitzi cap got, plat o cobert de plàstic d’un sol ús”, ha manifestat el regidor de Cultura i Festes

Així mateix, es va acordar que fora del circuit de la passada i del port les carrosses podran portar la música engegada el divendres, el dissabte i el diumenge fins a les 24 hores, i el dilluns fins a les 22 h.

Pel que fa la plaça Sant Pere es va consensuar que les carrosses que vulguin tenir en funcionament els equips de música s’han d’estacionar a partir de l’espigó de la Riera Ginjolers i a la banda dreta de l’avinguda de Rhode, i que s’haurà d’apagar la música quan s’iniciï l’enterrament de la sardina.

A més, tant diumenge com dilluns les carrosses es situaran segons l’ordre de sortida de la passada, col·locant-se la primera davant de Cal Català. I el dilluns, les carrosses han de sortir des del Pavelló Municipal d’Esports a les 15.30 hores, una vegada finalitzada l’arrossada.

També es va aprovar el programa de Carnaval “quedant pendent la realització del Testament en el sentit de si el canviem de dia o no”, ha apuntat Ibáñez, remarcant que “es faran un seguit de consultes sobre com gestionar aquest acte del Carnaval”. 

I el que també va obtenir el vistiplau dels representants del Consell de Carnaval va ser la puntual modificació de les bases del concurs pel que fa a la disfressa, puntuant-se amb 10 punts l’originalitat, 30 punts la complexitat i esforç en l’elaboració, i amb 10 punts més, el maquillatge, quan l’any passat va ser la caracterització.

En el cas que hi hagi un empat a punts en alguna categoria, la colla premiada serà la que obtingui més punts sumant totes les categories. Si l’empat persisteix, es realitzarà un sorteig, ja que fins ara no es contemplava la possibilitat de com desempatar).
En el supòsit que alguna de les colles premiades no participi en la següent edició del Carnaval, el premi passarà a la següent colla que hagi obtingut més puntuació en la mateixa categoria.

També es va aprovar que el jurat valori les coreografies en tres punts de la desfilada: a l’inici, a la plaça Catalunya (davant el Txot’s) i a la plaça sant Pere.

Taller de maquillatge

Després que els cap de colla proposessin la celebració de tallers relacionats amb el Carnaval, l’Àrea de Cultura i Festes té previst organitzar un taller de maquillatge, que segurament es portarà a terme al Centre Cultural de Ca l’Anita.

Altres propostes van quedar sobre la taula per consensuar-les en un pròxim Consell de Carnaval.