El Consell rep un dels premis Francesc Candel per un projecte d’integració educativa a La Jonquera

Premis Francesc Candel

El jurat ha guardonat al Consell Comarcal de l’Alt Empordà per combatre amb aquest projecte l’absentisme escolar, entre d’altres aspectes

Premis Francesc CandelLa Fundació Lluís Carulla de Barcelona ha atorgat un dels Premis Francesc Candel d’aquest any a un projecte presentat pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà. En concret es tracta del projecte d’integració educativa i social de noies adolescents d’origen marroquí que s’ha desenvolupat a l’IES de la Jonquera, a càrrec dels tècnics de l’àrea de Benestar Social d’aquesta institució. L’acte de lliurament del premi tindrà lloc el proper dimarts, 22 d’octubre, al Pati Llimona de Barcelona.

Els Premis Francesc Candel són convocats per la Fundació Lluís Carulla amb el suport de la direcció general d’Immigració de la Generalitat de Catalunya. Aquests premis estan destinats a reconèixer i difondre les bones pràctiques en l’àmbit de la integració dels ciutadans catalans d’origen immigrant. La dotació és de cinc premis de 3.000 euros per a cada una de les bones pràctiques premiades.

El jurat ha guardonat el projecte d’integració educativa i social de noies adolescents d’origen marroquí a l’IES La Jonquera “perquè combat la problemàtica de l’absentisme escolar, l’escassa integració amb els companys i la falta de motivació de les noies adolescents d’origen marroquí amb una metodologia de treball sistèmica que implica les famílies, l’equip directiu del centre, la resta de l’alumnat i referents femenins externs del mateix origen que han assolit estudis superiors universitari, així marteix el jurat també ha tingut en compte “la innovació de la proposta, la claredat i l’estructuració del procés, la bona resposta de les parts implicades i l’efectivitat dels resultats fan que el projecte sigui aplicable a altres centres educatius amb problemàtiques semblants, per distingir amb aquest premi al Consell Comarcal de l’Alt Empordà.