El conseller Buch destaca els bons resultats de la coordinació policial a la Junta Local de Seguretat de Roses

Junta Local de Seguretat de Roses
Moment abans d'iniciar-se la Junta Local de Seguretat de Roses, amb la participació del conseller d'Interior, Miquel Buch

El conseller va posar en relleu que enguany els fets delinqüencials han disminuït un 3,8% i ha augmentat un 2,7% la resolució dels casos

Junta Local de Seguretat de Roses
Moment abans d’iniciar-se la Junta Local de Seguretat de Roses, amb la participació del conseller d’Interior, Miquel Buch

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va visitar ahir a la tarda Roses acompanyat de l’alcaldessa Montse Mindan, i altres regidors de l’equip de Govern. El motiu de la seva visita va ser per participar a la Junta Local de Seguretat de la Vila, que es va portar a terme a la sala de plens del consistori rosinc, i que abans d’iniciar-se  el conseller va signar en el llibre d’honor de l’Ajuntament de Roses

Durant la reunió, Buch va assenyalar que Roses és una ciutat segura, tal i com demostren els fets ocorreguts al municipi durant l’últim any, on els fets delinqüencials han disminuït un 3,8%”. Un disminució que el conseller va posar en valor afirmant “que la col·laboració entre els cossos policials és excel·lent i ha fet que la feina prèvia dels Mossos d’Esquadra en col·laboració amb la policia local hagi funcionat”.

Una bona entesa entre els cossos de seguretat de la Guàrdia Civil, Policia Nacional, Mossos d’Esquadra, Policia Local i Bombers, que va ser ratificada per l’alcaldessa de Roses, la qual va voler destacar també “els esforços que fa l’Ajuntament per a que les xifres d’acte delictius baixin a Roses, com és la contractació de més agents de la Policia Municipal i la instal·lació de càmeres de vigilància, les quals ha estat una molt bona ajuda pels cossos policials per resoldre alguns casos”.

Noves estratègies per afrontar el fenomen del top manta i més agents dels Mossos d’Esquadra

Pel que fa al top manta, Montse Mindan, va afirmar que es van posar sobre la taula algunes estratègies entre els diferents cossos de seguretat per afrontar el problema de la venda ambulant il·legal, “però, com és obvi, no les podem desvetllar”. El que si que va poder confirmar Miquel Buch “és que hi ha una promoció de 500 agents, que a l’estiu reforçaran el litoral català i, per tant Roses en sortirà beneficiada”, sense determinar la xifra de nous agents de la Policia de Catalunya que es destinaran a la Vila.

El titular del departament d’Interior també va remarcar que des del mes de març de l’any 2018, s’ha produït una pujada del 2,7% en la resolució del casos, així com també han augmentat un 32,1% les detencions.

Buch va valorar molt positivament aquestes xifres “perquè demostren que no només s’ha fet una feina prèvia, sinó també posterior i que ha estat de gran qualitat. Quan baixen els fets i augmenten les resolucions vol dir que la feina s’ha multiplicat”.

A la Junta Local de Seguretat de també hi van participar el delegat territorial del Govern a Girona, Pere Vila, el comissari cap de la Regió Policial de Girona, Josep Milan, el sotsinspector en cap de l’ABP Roses, Gabriel García, l’inspector cap de la Policia Local de Roses, Eduard Campà, així com el sotsinspector cap de la Unitat Territorial de la Regió d’Emergències de Girona, Lluís Regincós i el sergent cap del Parc de Bombers de Roses, Joan Perona.