El conseller de Justícia, Germà Gordó, diu a Roses que el 9N és un acte de legalitat i legitimat

Conferència a Roses del conseller de Justícia, Germà Gordó

El conseller de Justícia, Germà Gordó, durant la conferència que va oferir al teatre de Roses

El conseller Gordó va voler enviar un missatge de tranquil·litat, “no patiu”, alhora de prendre part del procés participatiu de demà diumenge

Conferència a Roses del conseller de Justícia, Germà GordóEn un acte de campanya en favor del Si Si organitzat per Convergència Democràtica de Roses, el conseller de Justícia de la Generalitat, Germà Gordó va oferir una xerrada al Teatre Municipal, acompanyat a l’escenari per l’alcaldessa, Montse Mindan, i el regidor i diputat a Corts, Carles Pàramo.

Gordó després d’enumerar el perquè diumenge s’ha de votar per a que Catalunya esdevingui un estat independent, ja que “els catalans no tenen un altra via que no sigui un Estat”, va remarcar que el procés participatiu de demà, 9N, “és un acte de legalitat i legitimitat, tot dos conceptes units, perquè la base de l’ordre és la legalitat i la legitimitat”. Així mateix, el conseller, va voler enviar un missatge tranquil·litzador després que Mindan el fes arribar la inquietud dels funcionaris per participar com a voluntaris dient “que han d’estar tranquils, perquè en el seu temps lliure poden fer el que vulguin” posant com a exemple al jutgat SantiagoVidal, que en el temps que no fa de jutge, està redactant la Constitució Catalana, remarcant que “estem complint amb l’ordenament jurídic i només estem sotmesos als drets humans, i un dels drets humans és votar”.

Justícia històrica, Justícia democràtica i Justícia popular

Germà Gordó va manifestar que el 9N és, sobretot, “un acte Justícia, amb majúscules, que ens permetrà votar pel nostre futur”. Enumerant que és un acte Justícia històrica “perquè el greuge de 1714 encara continua i necessitem el 9N, perquè el nostre objectiu és que el greuge de fa 300 anys ha de ser llevat, solucionat”. Un acte de Justícia democràtica “perquè als 2012 van guanyar les eleccions els partits que volen un estat propi –CiU i ERC-. I després es va aprovar la Consulta i la Llei de Consultes amb el recolzament majoritari del Parlament”. I Justícia popular “perquè des de 2012 hi ha un moviment popular intens, pacífic i de democràcia i aquest moviment reclama Justícia. I per això hem d’anar a votar, per totes aquestes 3 Justícies”.

A la pregunta d’un assistent al teatre si es podria votar al carrer en el cas de no poder fer-ho als instituts Cap Norfeu i Illa de Rodes, el conseller de Justícia es va mostrar enigmàtic a l’afirmar “no patiu, votareu, la Generalitat ja ho ha previst. No puc dir res, però no patiu”.

Primavera en Catalunya

Conferència a Roses del conseller de Justícia, Germà Gordó
El conseller de Justícia, Germà Gordó, durant la conferència que va oferir al teatre de Roses

Germà Gordó va parlar de manera metafòrica de la situació actual de Catalunya en el seu camí a ser un estat independent, assenyalant que “tot i que estem a la tardor, Catalunya està en primavera, quan es produeix el desglaç de la neu de les muntanyes, i quan això passa, l’aigua baixa. I té dos maneres de fer-ho, controlada o desbordada. I a Catalunya l’aigua baixarà, el que no sabem és la manera, però baixarà”.

Després del parlament del conseller els assistents el van poder expressar els seus dubtes respecte a demà, 9N, i la situació actual del país respecte a la autodeterminació.