El conseller d’Interior anuncia una convocatòria de 153 places de bombers funcionaris per abans de l’estiu

Bombers de la Generalitat
El conseller Espadaler a punt de fer el lliurament de les Medalles d’Honor i les Mencions Honorífiques als membres del Cos de Bombers de la Generalitat

Ramon Espadadler ha anunciat la nova oferta pública en la commemoració de la diada de Sant Joan de Déu, festa patronal dels Bombers

Bombers de la Generalitat
El conseller Espadaler a punt de fer el lliurament de les Medalles d’Honor i les Mencions Honorífiques als membres del Cos de Bombers de la Generalitat

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha presidit aquest matí a la Fira de Sabadell l’acte de lliurament de les Medalles d’Honor i les Mencions Honorífiques als membres del Cos de Bombers de la Generalitat pels anys dedicats al servei.  

Durant la seva intervenció, el conseller Espadaler ha anunciat una nova oferta pública pel cos de bombers, “dimecres es van aprovar els pressupostos al Parlament i puc confirmar que abans de l’estiu es farà una convocatòria de 153 places de bombers x rejovenir el cos”. “En paral·lel al que serà l’oferta pública, també obrirem oferta per atendre les baixes entre els bombers voluntaris”, ha afegit.

El titular d’Interior, ha aprofitat l’ocasió per “agrair la talla i la capacitat humana i de servei dels bombers”. “L’actitud del bomber no es posa ni es treu, és permanent, és de servei”, ha afirmat.

Espadaler també ha fet una defensa del model de bombers a Catalunya. En aquest sentit, ha dit que “el model és essencialment bo, que hi hagi bombers funcionaris i bombers voluntaris és positiu”. “Ens permet arribar a la demanda ja que només l’any passat hi va haver mes de 60.000 serveis”, ha afegit. Espadaler també ha fet referència a la tasca dels bombers voluntaris afirmant que “amb l’esperit de voluntariat el cos de bombers ha donat el cop de pit”.

Espadaler ha estat acompanyat de l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, el secretari general del Departament d’Interior, Josep Martínez, el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Ramon Parés, el subdirector general operatiu, Albert Vilanova, la subdirectora general tècnica, Anna Martín, el cap de la Regió d’Emergències Metropolitana Nord, David Borrell, el cap de l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya, Josep Maria Juncosa, i el cap del parc de Bombers de Sabadell, Joaquim Moya.