El conseller F. Xavier Mena torna a l’Alt Empordà per fer costat als damnificats de l’incendi

Tal com es va comprometre en la reunió de juliol passat amb representants del sector turístic gironí, des del Departament d’Empresa i Ocupació s’han dut a terme diverses accions per reforçar la promoció de la marca turística Girona-Costa Brava. A més de reunions amb els empresaris turístics afectats i de constants contactes amb el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, l’Agència Catalana de Turisme ha fet aquest agost una campanya de promoció d’àmbit català i estatal per ràdio i a través de les xarxes socials.

D’esquerra a dreta, Marian Muro, Santi Vila i F. Xavier Mena

Atenent al compromís contret amb el sector empresarial turístic gironí, el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena,va tornar ahir Figueres —un mes i mig després de l’incendi que va colpejar l’Alt Empordà— per fer costat als damnificats i per donar suport al sector turístic de les comarques gironines.

Acompanyat de la directora general de Turisme, Marian Muro, del delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, de l’alcalde de Figueres, Santi Vila, i del president de la DO Empordà, Josep Blanch, el conseller va visitar la 28a edició de la Mostra del Vi de l’Empordà, que se celebra aquests dies a Figueres.

La comitiva va fer un recorregut pels diferents estands de la mostra i el conseller va aprofitar per intercanviar impressions amb diversos participants a la fira. Al vespre, el conseller va completar la visita a la capital altempordanesa assistint al concert solidari “Tots som l’Empordà”, que s’ha celebrat al Teatre Municipal El Jardí, en benefici dels damnificats pel gran incendi del juliol passat.

El conseller F. Xavier Mena va reiterar l’agraïment a l’alcalde de Figueres, tot recordant que “tots som l’Empordà, particularment en situacions difícils, els catalans hem d’estar colze a colze”. El conseller va remarcar que “vam afrontar amb urgència el foc, i ho vam superar. I un concert com el d’avui mostra el que som, el que volem i on volem anar. Cal felicitar totes les persones -professionals, voluntaris, òbviament, les persones que ho van patir- i també a ciutadans d’altres territoris de Catalunya que han mostrat la seva solidaritat. Avui, més que mai, hem de deixar palès que som aquí”.

Des de l’inici de l’incendi de l’Empordà, el Departament d’Empresa i Ocupació, a través de la Direcció General de Turisme i de l’Agència Catalana de Turisme, ha estat fent un seguiment directe sobre l’afectació de l’incendi sobre el sector turístic de la zona. En aquest sentit, els contactes amb el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona han estat constants.

Així mateix, durant l’incendi, es va activar la xarxa d’oficines de l’Agència Catalana de Turisme a l’estranger per informar als operadors turístics internacionals de l’estat real de la situació. Es va contactar amb diferents associacions de turoperadors dels mercats francès, britànic i alemany, a més d’altres d’àmbit estatal.

La direcció de l’Agència Catalana de Turisme, juntament amb el Patronat de Turisme Costa Brava –Girona es va desplaçar als municipis de Llers, La Jonquera, Sant Llorenç de la Muga, Albanyà, i a Avinyonet de Puigventós per reunir-se amb els empresaris turístics afectats.

D’altra banda, durant l’agost, l’Agència Catalana de Turisme ha reforçat la promoció, amb accions específiques, per donar suport al sector turístic de l’Empordà. Va activar una campanya de ràdio d’àmbit català i espanyol, animant a fer turisme a l’Empordà, amb una repercussió de 2,3 milions d’oients. També les xarxes socials de l’Agència Catalana de Turisme van modificar la seva programació habitual de promoció en aquesta mateixa línia.

 

Barcelona World

En el marc de ła visita, i a preguntes del periodistes, el conseller F. Xavier Mena es va referir al projecte d’inversió anunciat ahir pel govern, assenyalant que “gestionem més de 300 projectes d’inversió, i un d’unes dimensions molt grans, com aquest, sempre desperta expectació, però estem a l’aguait d’altres inversions, de mides diferents, en l’àmbit industrial, també en telecomunicacions, en l’àmbit de l’energia i també del turisme”.

En aquest sentit, va recordar que “el turisme és un dels pals de paller de l’economia de Catalunya. Durant els darrers mesos hem estat treballant en una proposta del grup Las Vegas Sands, que d’entrada no encaixava a Catalunya, però malgrat tot el govern va estar negociant per adaptar-lo. Simultàniament, hem treballat  en altres projectes i aquest, ha estat el que finalment ha reeixit“.

El conseller va reiterar que “estem contents perquè no és un projecte només d’abast europeu, sinó d’abast mundial, que situarà Catalunya com a punt d’atracció de turisme familiar, turisme de convencions i congressos, turisme esportiu…És un projecte  molt ben embastat que agafarà una embranzida ràpida i que compta amb un finançament molt directe, basat en els recursos propis dels inversors, i per tant, no cal recórrer al finançament de tercers, de mercats financers que avui en dia no estan disponibles”. “Ens hem de felicitar tots els catalans i particularment el sector turístic català per haver assolit  aquest projecte que és de tot el bo que tenim, el millor. És un projecte que també servirà per redreçar el conjunt de l’economia catalana”, va remarcar el conseller.

Així mateix, responent als mitjans de comunicació, el conseller F. Xavier Mena es va referir a les declaracions fetes del president d’Extremadura, José Antonio Monago, (5.000 millones de euros que ha solicitado la Generalitat salen del bolsillo de los extremeños y los españoles”) apuntant que “Catalunya i tots i cada un dels catalans, sabem el què som, el que volem i que hi arribarem, i no podem atendre a paranys de gresca, confusió, que ens desviaria del camí que hem de seguir”. Així mateix, va afegir que “aquell qui vulgui bronca, que sàpiga que als ciutadans de Catalunya i al govern no ens hi trobaran”.