El coronavirus no pot amb la ‘Monturiola’ de Figueres, que tornarà a vestir de gala per la Festa Major

La 'Monturiola tornarà a vestir de gala per la Festa Major de Figueres
La estatura del monument a Narcís Monturiol de Figueres es coneix popularment com la 'Monturiola

La ‘Monturiola’, l’estatua del monument a Narcís Monturiol de Figueres, lluirà el vestit de gala de Festa Major: Camisa Lila, Mocador Casteller, Estrella Groga i Mascareta Blanca

Una de les imatge de les Fires i Festes de la Santa Creu és veure l’estàtua anomenada popularment la ‘Monturiola’, el peu de la Rambla, vestida de castellera. La Colla Castellera de Figueres vesteix un dels símbols de la ciutat amb la camisa lila des de fa més de 20 anys. Una tradició que ja és part de la història de la ciutat i una de les fotos icòniques dels figuerencs per la festa major.

Com totes les entitats de la ciutat, a conseqüència de l’estat d’alarma per la Covid-19, els Merlots de Figueres han anul·lat totes l’activitats i també tots els actes de la Festa Major, inclòs la tradicional Diada Castellera del 3 a de maig. No actuaran, però sí presentaran el vídeo “Som Santa Creu” on participen castellers de totes les edats., ja que els Merlots es neguen a que la pandèmia s’ho emporti tot per davant, i menys per la Festa Major.

Per això, confirmen que avui dimarts, 28 d’abril, a les 12 del matí la ‘Monturiola’ tornarà a vestir de Lila, enguany amb mascareta. Una hora abans, a les 11, està previst l’inici d’aquesta acció.

Els Merlots porten dies treballant amb l’Ajuntament per aconseguir aquesta fita complint l’estat l’alarma, fer-ho amb seguretat i que estigui a punt per abans del Pregó oficial de la Festa Major d’aquest 30 d’abril. Gràcies a la Brigada Municipal això serà possible. Cada any els mateixos castellers i amb l’acompanyament musical dels Grallers i Timbals de la Colla Castellera de Figueres pugen i vesteixen el monument.
Enguany, però, han cedit aquest privilegi a la brigada municipal, que amb les instruccions de l’entitat i la roba original, faran els honors complint amb la normativa excepcional actual de seguretat. A més, membres de l’humor figuerenc i de la vida teatral de la ciutat han teixit expressament per la Colla Castellera, una mascareta a mida a la ‘Monturiola’.

El President de la Colla Castellera, David Pujol, vol constatar que “és el nostre gra de sorra a la ciutat i esperem aixecar un petit somriure els figuerencs quan vegin a la Rambla la nostra ‘Monturiola’ vestida i preparada per lluitar contra el coronavirus. Volem que sigui un símbol i reconeixement a la ciutat i a la seva gent. El missatge és clar: Persistim, resistim i ens sortirem. No la pensem desvestir fins que s’acabi l’estat d’alarma i quan sigui possible ho farem acompanyat de tota la ciutat”.

Pujol ha volgut “agrair de tot cor la predisposició de l’Ajuntament de Figueres i els seus tècnics per ajudar-nos a fer-ho possible”. Un agraïment que ha volgut fer extensiu “al món cultural de la ciutat per fer realitat la mascareta de la Monturiola. D’aquí uns anys algú mirarà endarrera i dirà: El Coronavirus no va poder amb la ‘Monturiola”.