El corredor del Club Ciclista Roses, Lluís Puigbert, punxa a la part cronometrada de la 2ª etapa de la Transpyr Road

Transpyr

Ciclistes de la Transpyr Road pujant el Coll de Prades / FotoEsportBCN

El sol, al contrari que ahir, ha acompanyat als ciclistes durant la segona etapa de la Transpyr

Transpyr
Ciclistes de la Transpyr Road pujant el Coll de Prades

Si els participants de la Transpyr van viure ahir una epopeia per acabar la primera etapa, avui el bon temps els ha acompanyat, tot i que a primera hora del matí el termòmetre marcava 8 graus ha pujat fins al 23, temperatura adient per una etapa de ciclisme. Els ciclistes de la Transpyr Road, han disputat avui l’etapa reina de la prova amb la mítica pujada al Coll de Pradell, considerat un dels més durs de Catalunya amb rampes de fins al 23% de desnivell, on David Ribas ha estat el més ràpid en la infernal ascensió tant d’aquest coll com el de Josa, de 35 quilòmetres.
El corredor del Club Ciclista Roses, Lluís Puigbert, ha tingut “la mala sort d’haver punxat a la roda de davant”, s’ha lamentat sabent que si no és per l’incident de l’averia “hagués pogut fer una bona crono” per situar-se entre els millors.

Tot i l’incident de Puigbert els quatre ciclistes de Roses han completat aquesta segona etapa de 149 km i 3024 metress desnivell acumulat amb molt bones sensacions.

Els ciclistes de la Road tindran demà un tram cronometrat de 53 quilòmetres amb l’ascensió al port del Cantó, que en diverses ocasions ha estat escenari de la Vuelta a Espanya i la Volta a Catalunya. En total cobriran un recorregut de 136 quilòmetres fins a El Pont de Suert.

David Mateu i Pau Botella s’adjudiquen la segona etapa d’una Transpyr que demà afronta l’etapa reina

La Transpyr Bike, igualment, ha viscut la segona etapa en una jornada marcada per la recuperació de la temperatura, que ha permès als ciclistes rodar en unes condicions molt favorables. Encara castigats per la duresa de l’etapa inaugural, amb molta pluja i fred, els ciclistes supervivents han encarat l’itinerari de Camprodon a La Seu d’Urgell amb la llarga ascensió a la mítica Colla Verda com a primer escull. Els més ràpids avui han estat la parella de l’equip Probike, David Mateu i Pau Botella, seguits a pocs segons per Israel Núñez i Roberto Bou.

L’etapa d’avui,  de 114 quilòmetres i 2.190 metres de desnivell, ha passat per l’estació d’esquí de La Molina i la collada de Toses, amb arribada a La Seu d’Urgell.

La de demà és la més llarga i considerada l’etapa reina de la Transpyr, amb un recorregut de 119 quilòmetres i un desnivell de 2.930 metres entre La Seu d’Urgell i El Pont de Suert, el que la converteix en una de les més dures de les 7 etapes de la prova, per distància i desnivell.