Inici Actualitat El CPE Roses La Perola, un petit club que ha assolit un...

El CPE Roses La Perola, un petit club que ha assolit un gran prestigi en el món de la pesca

El Club de Pesca Esportiva Roses La Perola ha assolit un gran prestigi en l’àmbit esportiu guanyant un dels seus socis el campionat d’Espanya, i obtenint la confiança de la Federació Catalana de Pesca en l’organització del campionat de Catalunya Mar-Costa

Els socis del CPE Roses la Perola i el regidor d’Esports, Juan M. Fernández, en el sopar de fi de temporada que van celebrar al Bar Restaurant Depor

El passat mes de desembre el Club de Pesca Esportiva Roses La Perola va finalitzar la temporada de pesca amb l’organització del campionat de Catalunya Mar-Costa. Una temporada que es va iniciar al mes de març amb la disputa de la 1ª prova de la IX Lliga Social de Surfcàsting que organitza el club rosinc des de fa 9 anys amb un molt èxit de participació.

I el passat dissabte el club va organitzar el tradicional sopar de fi de temporada amb l’objectiu de fe l’entrega de premis als guanyadors del Lliga Social i una sèrie de reconeixements als socis que es van fer mereixedors durant la temporada. Uns premis que com ja es tradició en aquesta legislatura els va lliurar el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Roses, Juan Manuel Fernández.

Va ser una temporada en la que el club estrenava president després de la dimissió voluntària d’Alberto Fernández “per dedicar-me a gaudir al 100 x 100 de la pesca”, i que va donar el relleu a Jaume Calpena, que ja hi era a l’anterior Junta, amb Victor Pino Miguel del Pozo com a Secretari Tresorer, respectivament.

Un relleu que no va ser gens difícil d’agafar “perquè ja hi havia un bon treball a darrera que havia assolit una base sòlida com a club, i el que hem ha estat continuar amb el treball fet millorant alguns aspectes que creiem, entre tots, que s’havia de millorar”, va manifestar Calpena.

I entre els aspectes continuistes que ha millorat el Club de Pesca Esportiva Roses La Perola ha estat la promoció de l’entitat respecte a la competició. Primer amb el subcampionat de Catalunya Juvenil assolit pel jove de 18 anys, Sergi Giménez, que li va donar el bitllet per participar al d’Espanya, el qual va guanyar i que a la vegada el permetrà disputar el Mundial de pesca Mar-Costa, que se celebrarà enguany a Itàlia.

Un prestigi en l’àmbit esportiu que el CPE Roses La Perola va augmentar gràcies a rebre la confiança de la Federació Catalana de Pesca per organitzar el Campionat de Catalunya Mar-Costa Duo, que es va celebrar a la platja de Santa Margarida el passat mes de desembre. Un campionat pel qual la Federació va felicitar al club rosinc i agrair a l’Ajuntament de Roses per les facilitats en la seva celebració.  

I si la promoció esportiva del club va donar els seus fruits durant la temporada 2018, els seus responsables no van deixar de banda la part més social i solidària amb l’organització de l’Open dels Pernils amb el qual va poder destinar més de 1.000 € favor de la Fundació Roses Contra el Càncer.  

I l’altre punt que Jaume Calpena va incidir és en crear una pedrera de pescadors “fomentant l’aprenentatge de la modalitat de Surfcàsting entre la gent que vol començar en el món de la pesca, sobretot entre el jovent i la mainada que ens acompanya sovint a les proves de la nostra Lliga Social”.

De fet, el Club de Pesca Esportiva Roses La Perola té actualment una trentena de socis, que van des dels 9 anys que té el petit rosinc Jorge Moreno als 66 que compta l’olotí Jaume Marginet.

Un aspecte que ha destacat el president de l’entitat, ha estat que “tots els diners que aporten els socis reverteixen en ells, ja que els subvencionem entre un 30 i 40% per cent les despeses de participar en campionats, i ferm sortejos al final de cada prova de la Lliga Social per a que els socis tinguin d’emportar-se regals cap a casa”.

A l’entrega de premis, a banda dels obsequis que es van emportar tots els socis, LuchiLuchian Paul va rebre el trofeu de 3er classificat de la general, Sergi Giménez el del segon, sent el propi president Jaume Calpena que el va recollir el trofeu de campió de la IX Lliga Social de Surfcàsting del Club de Pesca Esportiva Roses La Perola.

Tot seguit, Alberto Fernàndez, Juan Antonio Tena i Jose Morente van rebre una placa commemorativa com a fundadors del club. La mateixa que es va lliurar també a Jordi Segura per la seva trajectòria en el campionat de Catalunya, que l’ha permés disputar varies vegades el d’Espanya  i present en varies temporades al campionat d Espanya; i al jove Sergi Giménez pel magnífic any desenvolupat en el món de la pesca amb els subcampionats de la Lliga Social i de Catalunya i el campionat d’Espanya.

Exit mobile version