El curs escolar començarà amb 117.856 alumnes i quasi 8.000 docents a les comarques gironines

El delegat del Govern, Eudald Casadesús, i el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Albert Bayot

El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Albert Bayot, assegura que a la demarcació està tot a punt per començar el curs amb estàndards de qualitat 

El delegat del Govern, Eudald Casadesús, i el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Albert Bayot

El delegat del Govern, Eudald Casadesús, i el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Albert Bayot, van presentar ahir al matí el nou curs escolar 2012-2013 a les comarques gironines que començarà el proper dia 12 amb 117.856 alumnes i 7.938 mestres i professors.

El delegat del Govern va explicar que els principals eixos del nou curs són reforçar el pla d’èxit escolar i impulsar la formació professional. Aquests objectius s’articularan a través de mesures com la consolidació del suport escolar personalitzat per detectar dificultats d’aprenentatge; el pla d’impuls de la lectura, i la gestió autònoma dels centres. També s’impartirà una hora més de matemàtiques a la setmana als alumnes de 2on i a 4rt d’ESO i s’aplicarà la jornada compactada a 53 centres educatius. En l’àmbit de la formació professional, s’implantarà el sistema dual que permet compaginar la formació amb l’activitat en una empresa, a canvi d’una prestació econòmica en forma de salari o beca contracte.

El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Albert Bayot, va assegurar que malgrat ser un any difícil pel context econòmic, “tot està a punt per començar el curs amb estàndards de qualitat”. També va explicar que des d’Ensenyament es considera irrenunciable l’objectiu de millorar els resultats acadèmics i aconseguir que els  alumnes que acaben l’ensenyament obligatori continuïn estudiant.
Aquest curs hi ha 200 centres gironins que comptaran amb el servei escolar personalitzat per detectar i donar resposta a les dificultats d’aprenentatge. També hi ha 68 centres que participaran en el programa d’impuls a la lectura, front els 35 que ho van fer el curs passat.

 

Prevista la construcció del Montserrat Vayreda per aquest curs
El curs començarà amb cinc centres que estrenen edifici: l’institut Ridaura, de Castell-Platja d’Aro; les escoles El Morrot i Sant Roc, d’Olot;  l’escola Pi Verd, de Palafrugell, i l’escola La Bòbila, de Les Preses. En el pressupost de 2013 es contemplen noves construccions com l’escola Pericot, de Girona; l’escola Sa Forcanera, de Blanes, i l’escola Montserrat Vayreda, de Roses. A més, inclou les ampliacions de l’institut Santiago Sobrequés de Girona i l’escola Alzina Reclamadora de Fontcoberta.