Suquet de peix de Rose

El departament de Festes i Carnaval de Roses es planteja que les carrosses no vagin al port després de la desfilada de divendres

Carnaval de Roses 2016
Les carrosses del Carnaval de Roses 2015 al port pesquer després de la desfilada de diumenge

Juan M. Fernández no vol que es tornin a produir baralles al port com la que va costar una agressió a un guarda de seguretat, entre d’altres incidències igual de greus

Carnaval de Roses 2015
Les carrosses del Carnaval de Roses al port pesquer després de la desfilada de diumenge

El regidor de Festes i Carnaval de l’Ajuntament de Roses, Juan M. Fernández, Ferdy, vol arribar a un acord amb els representants de les colles del Carnaval de Roses “perquè les carrosses després de la desfilada de divendres es vagin a guardar i continuar la festa a l’envelat de la plaça Frederic Rahola, a la discomòbil del pavelló esportiu i pels diferents bars de Roses”.

Una proposta que en Ferdy vol fer arribar a les colles, i que només es portaria a terme els divendres a la nit, no així al finalitzar les desfilades de dissabte i diumenge, dies en que les carrosses si que podran anar al port pesquer com fins ara.

El motiu es que no es tornin a produir els altercats i baralles que es van produir al port al finalitzar la passada de divendres, ja que “no pot ser que una persona que està allà per vetllar per la nostra seguretat acabi sent víctima d’una agressió com li va passar a un guarda de seguretat”.

La campanya de salut de l’Ajuntament de Roses ha funcionat gairebé al 100 %

Pel que respecta a la campanya de salut endegada fa tres carnavals pel departament de Joventut de l’Ajuntament de Roses ha funcionat enguany segons Juan M. Fernández, “al 95%, perquè s’ha de tenir en compte que dels 20 casos que han hagut per intoxicació etílica, que no comes etílics, i pels qual van ser traslladats en ambulància al CAP només 4 són joves de Roses”, per remarcar el regidor de Festes i Carnaval que “la campanya de conscienciació la fem Roses i enguany per extensió, també a Castelló d’Empúries i Cadaqués, però no anem a Barcelona, Girona o arreu Catalunya a fer-la, que és d’on provenien la resta dels joves que van necessitar assistència mèdica per abús de l’alcohol”.

Cal destacar que durant la celebració dissabte i diumenge del carnaval “les ambulàncies no van haver ni de sortir perquè incidències per alcohol van ser zero, això sí, la Policia Local va tenir molta feina per dirigir a les més de 70 carrosses que no feien molt de cas de les indicacions que se’ls donava”, ha assenyalat en Ferdy, per remarcar que “no es fàcil tractar amb 70 carrosses les quals unes arriben al port en condicions i d’altres no tant, i ho vam fer la Policia, el regidor de Seguretat Ciutadana, Àngel Tarrero, i els voluntaris d’AROFES”.

Juan M. Fernández ha volgut agrair un per un a tots els que van ajudar durant la celebració del Carnaval de Roses “perquè sense aquesta gent el carnaval no es podria fer, m’estic referint a la Creu Roja, la Policia Local, la Brigada Municipal, els treballadors de RosesNet i ROSERSA, a tots perquè a banda de treballar i estar a tot arreu han d’aguantar a gent que es troba sobre els efectes de l’alcohol”.
“A tota aquesta gent,
ha remarcat el regidor de Festes i Carnaval de Roses, se’ls hauria de fer un monument només per el que han d’aguantar”.