El departament d’Ensenyament licitarà les obres del col•legi Montserrat Vayreda de Roses a l’abril

Col·legi Montserrat Vayreda de Roses
Barracons on s'ubica el col·legi Montserrat Vayreda de Roses / Foto: arxiu

El Montserrat Vayreda és el col·legi que porta més temps en barracons de tota Catalunya

Col·legi Montserrat Vayreda de Roses
Col·legi Montserrat Vayreda de Roses / Foto: arxiu

“Discrepàncies d’opinions entre els arquitectes i el departament d’Ensenyament en matèria de seguretat sobre el projecte de construcció de la nova escola Montserrat Vayreda” havien impedit fins al moment la licitació de les obres, que en un principi s’havia previst per a finals de 2014, i que finalment passarà per supervisió a mitjans d’aquest mes de març per licitar els treballs el més que ve. Així ho va explicar l’alcaldessa de Roses en el darrer ple ordinari de l’Ajuntament arran d’una pregunta de la regidora de Gent del Poble-AM, Yanna Arjona.
Discrepàncies entre els arquitectes del projecte de construcció i d’Ensenyament que es van solucionar, ja que sinó “s’hauria d’haver encarregat un altre projecte”, la qual cosa hauria allargat encara més la construcció d’una escola que té el trist rècord de ser a tota Catalunya la que porta més en temps en barracons. Una situació que no s’hauria donat si “l’anterior equip de govern no hagués aturat el conveni que vam fer nosaltres al 2007 amb l’INCASÒL per cedir els terrenys per a la seva construcció”, va remarcar el primer tinent d’alcalde, Carles Pàramo.

El conveni entre l’Ajuntament de Roses i l’Institut Català del Sòl contemplava la cessió d’uns terrenys situats als Grecs, un emplaçament un xic més cèntric que no pas on s’ubicarà finalment el nou col·legi del Montserrat Vayreda, que es farà a La Vinyassa.