El diputat al Parlament d’ERC, Roger Torrent, diu a Roses que el 9-N “ens juguem massa” i que si no anem a votar, “això s’acaba”

ERC Roses
Roger Torrent oferint la seva xerrada al vestíbul del Teatre Municipal de Roses

Èrika García / Roses

El diputat republicà va oferir una xerrada a Roses afirmant que el 9N és transcendental pel procés d’autodeterminació de Catalunya

ERC Roses
Roger Torrent , diputat al Parlament d’ERC, al Teatre de Roses

A dues setmanes del 9-N, la campanya per ERC ‘Vull ser lliure, vull un nou país’ va arribar a Roses amb la conferència-col·loqui del diputat del Parlament de Catalunya Roger Torrent.
En un acte organitzat ahir per la secció local d’ERC al Teatre de Roses es va tractar de la importància de construir un estat propi el més aviat possible, “és molt necessari i és urgent perquè hi ha molta gent que pateix i necessita que la Generalitat tingui recursos i eines per poder-los ajudar” va explicar Torrent. El diputat va remarcar la importància de participar en el 9-N, inclòs si el govern espanyol vol recórrer també aquesta convocatòria, “si no ens deixen votar, ha de quedar clar que el poble de Catalunya té aquesta voluntat i que és el govern de l’Estat espanyol que ens prohibeix expressar-nos”.

Torrent, així mateix, va explicar que “el  9-N ha de servir perquè el món vegi que nosaltres volem votar i volem construir un Estat nou a partir de la democràcia”, remarcant que és important que la gent participi, “hem de ser més del 1.800.000 persones que vam participar en la “V”.

Des d’ERC entenen que el procés participatiu del 9-N és la fase prèvia a les eleccions plebiscitàries, les quals han de donar el mandat democràtic que la nova convocatòria no podrà donar. En aquest sentit, el diputat va confessar que “hi havia un procés que s’ha trencat unilateralment, però això ja és passat, i ara estem davant d’un 9-N per aconseguir el mandat democràtic amb unes plebiscitàries i després, fer una Declaració Unilateral d’Independència (DUI)”.

ERC Roses
Roger Torrent en un moment de la xerrada que va oferir al vestíbul del Teatre Municipal de Roses

A partir de la DUI, el diputat d’ERC va afirmar que “es començaran a negociar els termes de la secessió amb l’estat però que no hi haurà marxa enrere”.

Cal destacar que l’acte va comptar amb l’assistència de militants d’Esquerra Republicana com Jordi Martí, alcalde de Sant Pere de Rodes, i Albert Testart, candidat a les eleccions municipals de Figueres.

Com a voluntari en la campanya alternativa endegada pel govern, Torrent considera que els dies vinents seran claus i està convençut que la campanya serà “molt rica, positiva i sobretot alegre perquè el què anem a fer és decidir lliurement el nostre futur”.
Tot seguit, es va obrir un torn de paraula on els assistents preguntar al diputat qüestions sobre l’actualitat parlamentaria envers el procés d’autodeterminació.