Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

El diputat al Parlament per ERC, Oriol Amorós, parla a Roses de l’actualitat politica del país

El diputat d'ERC al Parlament de Catalunya, Oriol Amorós

Ahir dissabte, 19 de gener de 2013, el diputat i portaveu adjunt d’ERC al Parlament, Oriol Amorós, va ser-hi a Roses, convidat per la secció local republicana per participar en una xerrada-col·loqui

El diputat d'ERC al Parlament de Catalunya, Oriol Amorós
El diputat d’ERC al Parlament de Catalunya, Oriol Amorós

L’acte, al qual hi van assistir una trentena de persones, es va desenvolupar al Casal dels Pescadors de Roses. En una primera part de la ponència, Amorós va fer una breu explicació de l’actualitat del país vista des de la primera línia de la política nacional. En concret, es va dividir el discurs explicant els precedents que han marcat l’esdevenir de la situació actual de la política de Catalunya, que segons el mateix diputat, ha estat marcada per el “pacte per la llibertat” amb CIU, “un pacte que ha acabat amb les previsions de futur plantejades per la formació republicana de cares als propers mesos i fins i tot als propers anys”.

Un cop el diputat Amorós va acabar la seva exposició sobre l’actualitat de la situació política, es va donar un torn obert de paraula al públic perquè els assistents poguessin expressar tots els dubtes o valoracions que creguessin oportuns. En aquest torn de diàleg es van tractar, sobretot, detalls de l’acord d’estabilitat parlamentaria entre ERC i CIU i de quins han de ser els passos que ha de seguir Catalunya per a poder constituir-se com a estat.

En acabar la xerrada-col·loqui, Oriol Amorós va participar a les celebracions de l’any nou amazigh, que l’Associació Cultural per la Defensa dels Drets del Poble Amazigh va organitzar al Teatre Municipal de Roses. Durant la seva intervenció, va remarcar la necessitat d’una societat catalana cohesionada per a poder assolir els grans objectius nacionals que el país necessita.

Per finalitzar, el diputat d’ERC va apel·lar a l’esperit de la República del Rift, constituïda l’any 1921 per AbdelKrim Khattabi, per demanar la implicació de tots en la construcció de la futura República Catalana.

La secció local d’ERC Roses, ja fa més d’un any que organitza xerrades-col·loqui per tal d’oferir als vilatans rosincs espais d’opinió a la vegada que d’informació amb la finalitat de poder debatre els temes que són d’actualitat a la vida política del país. Unes xerrades que els responsables republicans de Roses valoren “molt positivament”. Tan és així “que ja estem treballant de cares a planificar futures xerrades i debats al llarg aquest any 2013”.