El director general de Joventut visita la casa de colònies ‘Casal de l’Albera’, cremada a l’incendi de l’estiu passat

Casal de l'Albera

El director general de Joventut, acompanyat per l’alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, i diversos tècnics

El director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Toni Reig, va visitar aquest dimecres matí la casa de colònies Casal de l’Albera, que va quedar calcinada durant l’incendi que va cremar part de l’Albera el 22 de juliol passat 

Casal de l'Albera
El director general de Joventut, acompanyat per l’alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, i diversos tècnics

La casa, situada als afores de La Jonquera, ha estat reconstruïda i des del març ha pogut reobrir el servei. La primera estada al casal renovat ha estat de dues escoles catalanes i d’un centenar de premonitors de lleure, que hi han fet un curs organitzat pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Durant les properes setmanes hi ha previst que el Casal de l’Albera torni a acollir grups de joves, sobretot d’alumnes de primària i secundària, i, durant l’estiu, la casa acollirà estades i colònies de caràcter musical.

La visita a la casa de colònies, que ha volgut significar un suport a la continuïtat de la instal·lació juvenil, també ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, del conseller de Joventut de l’Alt Empordà, Pere Giró, i de la coordinadora de Joventut a Girona, Anna Prior, entre d’altres.

Durant l’incendi, els joves francesos d’un equip professional de ping-pong que hi havia instal·lats al Casal de l’Albera van haver de ser reallotjats en un hostal de la zona. Així mateix, tots els grups de colònies i campaments de que hi havia en aquells moments a diverses cases de colònies i terrenys d’acampada a l’Alt Empordà van haver de ser reubicats en diferents instal·lacions. A més del Casal de l’Albera, altres instal·lacions juvenils d’Agullana, Pont de Molins, Boadella i les Escaules i Biure van patir desperfectes per causa de les flames.

El Casal de l’Albera acull a uns 2.000 nois i noies al llarg de l’any, que principalment fan estada a la instal·lació durant l’estiu i la Setmana Santa. La instal·lació té una capacitat de 64 places repartides en sis dormitoris. A més a més, disposa de pista esportiva, accessibilitat per a persones amb discapacitats, piscina i terreny per fer activitats i acampades.