El director general de Pesca, Jordi Ciuraneta, diu que la Confraria de Roses és un exemple a seguir

Jordi Ciuraneta, director general de Pesca i Afers Marítims des del mes passat està visitant cadascuna de les confraries de Pescadors del litoral català per conèixer de primera mà la tasca i projectes que estant portant a terme. Ciuraneta ha elogiat el model de la Confraria de Roses

director_general_pescaDe les confraries de Pescadors de Catalunya que vol visitar el nou director general de Pesca, Jordi Ciuraneta, avui ha estat a la Confraria de Roses acompanyat del seu president Antoni Abad, on ha visitat, entre d’altres dependències la Planta d’Envasat, on ha pogut veure de primera mà com s’envasava per la seva posterior comercialització el Fumet de Peix,”la Confraria de Roses és un exemple a seguir, amb una mentalitat molt empresarial, perquè a banda de la part social està la part de la gestió comercial, que s’ha de fer amb una mentalitat totalment empresarial. I el fet de que la Confraria de Roses tingui al darrera un client tant potent com és Mercadona acabes veient que s’estan fent les coses com s’han de fer”.

El model de pesca, distribució i comercialització que realitza la Confraria de Roses “és el que s’ha de potenciar”, ha remarcat Ciuraneta, significant “que quan parlo de model parlo d’orientació al mercat”. El director general també ha assenyalat que la manera de treballar del pescadors de Roses s’hauria de transmetre a altres confraries, tot i que hi ha més que tenen la mateixa dimàmica de funcionament que la de Roses.

Pla de Competitivitat

El director general de Pesca ha assenyalat a Roses que la Generalitat vol impulsar un Pla de Competitivitat del sector pesquer. Un pla que “contempla els plans de viabilitat de cadascuna de les confraries de Catalunya amb un pla de formació, vinculant-lo amb la diversificació del negoci aprofitant que moltes poblacions costaneres tenen molt potencial turístic”, referint-se a l’activitat Pesca-Turisme.També, segons Ciuraneta, el Pla de Competitivitat contemplaria la internacionalització, és a dir, exportar el coneixement pesquer a llocs del món on el sector de la pesca està per desenvolupar.

Entrevista amb l’alcalde de Roses, Carles Pàramo

director_general_pesca1Si avui ha visitat la Confraria de Pescadors, el nou director general de Pesca, va mantenir, ahir, una entrevista a l’Ajuntament de Roses amb l’alcalde Carles Pàramo. Una trobada a la que també van ser presents la regidora de Turisme, Montse Mindan i el president de la Confraria de Pescadors de la demarcació de Girona, Antoni Abad, i a on es va tractar la situació i necessitats dels treballadors del sector pesquer rosinc, així com les darreres iniciatives impulsades des del municipi en aquest àmbit.

En el decurs de l’entrevista, l’alcalde i el president de la Confraria van poder traslladar al representant de la Generalitat les necessitats dels pescadors de Roses i del sector pesquer. Un dels temes exposats al director general, va ser la recent col·laboració acordada entre Ajuntament i Confraria, en base al qual aquesta darrera passarà a gestionar les visites turístiques a la llotja i al port pesquer rosincs a partir del proper mes d’abril.

Ciuraneta va valorar molt positivament el fet que Roses estigui treballant en la direcció de fer de la seva idiosincràsia com a poble de pescadors, un motiu reeixit d’identitat, per tot allò que representa en la seva història, cultura i gastronomia. També va aprofitar per felicitar les accions i iniciatives engegades per vincular els productes de la mar al més alt nivell gastronòmic.