El Dispositiu Pirineus acaba amb 337 persones identificades, 182 vehicles escorcollats i 20 detinguts

Un operatiu en el que han intervingut, a banda dels Mossos d’Esquadra, les Policies Locals de Roses, La Jonquera, Figueres, Castelló d’Empúries, l’Escala i Ripoll, la Policia Nacional, la Guàrdi Civil, la Gendarmeria Francesa i la PAF.

Els Mossos d’Esquadra de la Regió Policial de Girona, juntament amb les policies locals de la Jonquera, Roses, Figueres, Castelló d’Empúries, l’Escala i Ripoll, el Cos Nacional de Policia, Guàrdia Civil, la Gendarmeria Francesa i la PAF (Policia d’Aduanes i Fronteres francesa) han dut a terme des del dimarts dia 27 de novembre fins el dilluns 3 de desembre el dispositiu Pirineus.

Aquest dispositiu, que es va establir per primera vegada a Girona l’estiu de l’any 2005, pretén millorar la seguretat de la zona fronterera a través d’un seguit de controls de seguretat ciutadana i de trànsit.

En aquests controls s’ha efectuat proves d’alcoholèmia, s’ha escorcollat i identificat vehicles i persones amb la finalitat de detectar possibles conductes il·lícites i localitzar, a més, substàncies estupefaents, objectes perillosos, armes prohibides i actituds que afecten la seguretat ciutadana i del trànsit.

Aquest dispositiu també té com a finalitat reduir l’accidentalitat a la carretera, prevenir la tinença de drogues i les intoxicacions per substàncies estupefaents, així com evitar l’ús d’armes prohibides i objectes contundents.

El balanç d’aquests dies ha estat:

·        24 actes aixecades en base a la llei 1/92, de les quals 15 són per tinença o consum de substàncies estupefaents i 9 per tinença d’armes.

·        337 persones identificades.

·        182 vehicles escorcollats.

·        14 persones detingudes, la majoria per robatoris amb força.

 

Pel que fa a les accions de trànsit:

·        46 denúncies administratives per diverses infraccions de trànsit, 12 de les quals per conduir amb una taxa d’alcohol superior a la permesa.

·        6 detinguts per negar-se a fer les proves de detecció d’alcohol.

 

A més, el dispositiu Pirineus ha permès la intervenció de 370 litres de gas-oil de procedència il·lícita, que es van detectar en bidons transportats per un camió.