El documental ‘Entre el cel i la terra’, dedicat als Aiguamolls de l’Empordà, es presenta a Roses

Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà

‘Entre el cel i la terra’ es projectarà aquest divendres, 29 de novembre, al Teatre Municipal de Roses

Parc Natural dels Aiguamolls de l'EmpordàEl documental ‘Entre el cel i la terra’ sobre els darrers 30 anys dels Aiguamolls de l’Empordà és un treball en el qual es mostra la riquesa mediambiental de l’espai actualment protegit, a la vegada que es fa un repàs sobre la mobilització que es va portar a terme tres dècades enrere per tal d’aturar un projecte urbanístic.
Un projecte d’urbanització que contemplava l’edificació de 64.000 apartaments per tal de crear un gran complex turístic.
Aquest treball audiovisual que es podrà visionar a Roses divendres il·lustra, precisament, totes les etapes per la qual va passar la mobilització de protesta. Una protesta que la va iniciar el figuerenc Jordi Sargatal i va acabar 8 anys després, al 1984, amb la creació del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.
Sargatal, la persona que més es va involucrar per evitar que els Aiguamolls desapareguessin va ser nomenat, llavors, director del Parc, càrrec que va desenvolupar fins al 1998.

El documental està dirigit per Tono Folguera (productor de cintes com Arrugues o Bicicleta, cullera, poma), David Fernández de Castro (El Papus, anatomia d’un atemptat) i Roman Parrado, realitzador del programa Grans Rutes. Produït per Lastor Media i Intropía Media en coproducció amb TVC, i amb el suport de ICEC, Obra Social la Caixa, Diputació de Girona i Grup Mascort, ha comptat també amb la col·laboració econòmica de particulars, empreses i entitats del territori, entre ells l’Ajuntament de Roses.