El dolor i la pena embarguen la Vila de Roses per la mort del Rei Carnestoltes

Carnaval de Roses 2015

El seguici mortuori del Rei Canestoltes va ser el preàmbul de la fi del Carnaval de Roses 2015

El seguici mortuori i la lectura del testament del Rei Carnestoltes dóna per finalitzat el Carnaval de Roses 2015

Carnaval de Roses 2015
El seguici mortuori del Rei Canestoltes va ser el preàmbul de la fi del Carnaval de Roses 2015

Una vegada a l’any els vilatans de Roses es veu sumida de dolor i pena. I aquest dia va ser ahir. Milers de persones van plorar per la mort del Rei Carnestoltes. Quatre dies bevent, menjant i envoltat de dones que només el volien fer seu van acabar amb la breu però intensa vida del Rei de la festa de disfresses.

El més impactant, sens dubte, va ser la tristesa, la pena i el dolor de les vídues del difunt rei, que no paraven de plorar i cridar durant tot el seguici i fins a l´últim moment, abans d’arribar a la foguera, per tan lamentable pèrdua.

No hi havia per a les pobres desconsolades dones…

Ni per les seves vídues ni per als participants del Carnaval de Roses 2015, que no es podien creure una mort tant inesperada com sobtada “del rei més de la gresca que ha hagut mai al planeta terra”.

Però bé, la vida continua i després de cremar al Rei Carnestoltes, que a sobre el pobre va acabar a la foguera, i fer l’enterrament de la sardina, tot acompanyat pel tradicional espectacle pirotècnic, que van presenciar milers de persones, es va portar a terme a l’envelat de la plaça Frederic Rahola l’entrega de l’Ànec d’or a Ramon Pararols, president des de fa 25 anys de la Penya Blaugrana de Roses en reconeixement al foment de les tradicions locals per part de l’Associació d’Amics de les Festes i les Tradicions.

Tot seguit, La Minúscula Teatre va procedir a la lectura del testament del difunt Rei Carnestoltes per donar pas al ball de fi de festa amb l’orquestra Swing Latino.