El FASTT ha esgotat les localitats de 8 de les 11 nits d’arts escèniques proposades amb 1.200 espectadors

FASTT
L'espectacle 'La punta del meu nas' de Kolektivo Konika, es va representar a Vilanant

El FASTT, el Festival d’Arts Escèniques de l’Empordà, ha tingut lloc del 29 de juny al 28 de juliol a Agullana, Garrigàs, Ordis, Pont de Molins, Rabós, Sant Climent Sescebes, Sant Mori, Siurana, Vilamacolum, Vilanant i Vilaür

El Festival d’Arts Escèniques de l’Empordà va abaixar ahir a la nit el teló de la cinquena edició tornant a créixer en nombre de pobles i espectadors. En aquesta edició, 1.200 persones han assistit a algun dels espectacles programats al llarg de quatre setmana i han esgotat les entrades de 8 de les 11 nits d’arts escèniques proposades. Enguany el festival ha continuat expandint-se i s’ha celebrat de forma itinerant per 11 micropobles de l’Alt Empordà: Agullana, Garrigàs, Ordis, Pont de Molins, Rabós, Sant Climent Sescebes, Sant Mori, Siurana, Vilamacolum, Vilanant i Vilaür.

Per Rebecca Alabert, directora del FASTT, ha indicat que en aquesta edició “s’ha demostrat la importància de la col·laboració entre municipis i veïnat, que han respost amb gran rapidesa davant dels diversos problemes que s’ha trobat el festival, com les inclemències meteorològiques”. Pel que fa al públic, la directora del Festival d’Arts Escèniques de l’Empordà ha celebrat haver esgotat entrades en 8 de les nits programades i ha valorat molt positivament “la participació del públic assistint als espectacles, a la festa inaugural, a la festa final o a les diverses funcions de Micropobles a escena”.

L’edició d’enguany, que va finalitzar aquest passat diumenge, va començar el passat 29 de juliol amb una gran festa inaugural a Sant Climent Sescebes i s’ha allargat fins aquest diumenge, 28 de juliol, després de rebre espectacles de mitjà i gran format de teatre, dansa, clown i màgia. Un any més, el FASTT ha demostrat ser un projecte d’èxit que aposta per la descentralització de l’exhibició cultural i per apropar la cultura a les zones rurals, concretament als municipis de menys de 1.000 habitants.

En el darrer cap de setmana, els espectadors han pogut veure Assajar és de covards, una vetllada on les intèrprets, músics, la direcció i la dramatúrgia s’han trobat per primer cop el dia de la funció per crear l’espectacle en dues hores; Solar, que explica la història d’un micropoble en el qual es projecta construir 168 hectàrees de plaques fotovoltaiques en sòl agrari; i Poi, una història d’un home rural atrapat des de la infància per l’efecte giroscòpic de la seva baldufa. En acabar la darrera funció, l’espai es va obrir a tothom amb una festa per tots els públics amb un concert del grup Menta Fresca.

En aquesta edició s’ha programat Iaia de Mambo Project, Adéu, Jane! de Binomi, Peix d’Hotel Iocandi, Veus que no veus de la companyia Pepa Plana, You Say Tomatode la Sala Trono, La punta del meu nas de Kolektivo Konika, una nit de dansa amb Picnic on the moon d’Aleza Moya i Júlia Godino i Los Perros de Led Silhouette i el coreògraf Marcos Morau, Assajar és de covards de la companyia Casa Real, Solar de Mos Maiorum i Poi de la companyia D’es Tro.

ADN FASTT

El projecte continua fomentant el treball en comunitat i afavorint la cultura en xarxa, teixida entre tots els micropobles participants, així com amb els veïns i veïnes que s’impliquen en el projecte al llarg de tot l’any. Així doncs, a l’hora que el FASTT s’expandeix pel territori, manté l’aposta per acostar la cultura a les zones rurals i permetre que els micropobles guanyin notorietat.

Sobre el festival d’arts escèniques de l’Empordà

El FAST neix el 2013 de la mà de l’Associació FAST, un col·lectiu de persones amb un gran sentiment d’identitat territorial que durant cinc anys va oferir múltiples propostes escèniques a l’Era del Mas Gironí, a Garrigàs. Després de dos anys d’aturada, el 2020 pateix diversos canvis: es passa a anomenar FASTT i canvia de format. És aleshores quan es converteix en un festival d’arts escèniques en xarxa per diversos micropobles de l’Alt Empordà.  

La raó de ser del festival és crear comunitat i acostar la cultura als municipis que tenen més dificultats per accedir-hi. La sostenibilitat, proximitat i el treball en xarxa són els pilars fonamentals i té un doble objectiu: ser una proposta cultural i de lleure pels veïns dels micropobles i permetre que els municipis guanyin notorietat i que, en definitiva, el projecte actuï com a generador d’oportunitats pels micropobles.

Exit mobile version