El Festival de la Porta Ferrada ven més de 1.500 entrades a un mes per l’inici de la 51a edició

Festival de la Porta Ferrada

D’entre els espectacles que es podran veure del 19 de juliol al 17 d’agost cal destacar el bon ritme de venda de les localitats de Manel, Jorge Drexler, Buena Vista Social Club® featuring Omara Portuondo & Eliades Ochoa, i del musical T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré 

Festival de la Porta FerradaDes que es va presentar la 51a edició, el passat 31 de maig, i a un mes per l’inici del Festival de la Porta Ferrada, s’han venut més de 1.500 entrades pels espectacles de pagament programats. Entre les propostes que es podran veure del 19 de juliol al 17 d’agost a Sant Feliu de Guíxols cal destacar el bon ritme de venda de les localitats de Manel, pel qual ja s’ha venut la meitat de l’aforament de l’Espai Port. El quartet barceloní portarà el seu darrer disc, Atletes, baixin de l’escenari, el 5 d’agost a l’escenari principal del festival, al costat del mar. Per a l’única actuació a l’Estat espanyol de Jorge Drexler, el 10 d’agost a l’Espai Port, s’han venut un terç de les entrades disponibles. Acompanyat de la seva banda, el cantautor presentarà un repertori combinat d’Amar a la trama, Mundo Abisal i del seu darrer projecte: N. L’única actuació a Catalunya de l’Orquesta Buena Vista Social Club® featuring Omara Portuondo & Eliades Ochoa ha venut un terç de les localitats. Acompanyats per dues de les seves històriques veus, Omara Portuondo (La Habana, 1940) i Eliades Ochoa (Santiago de Cuba, 1946), oferiran un concert en exclusiva a Catalunya el 7 d’agost a l’Espai Port.

Un altre dels espectacles que compta amb un bon ritme de venda d’entrades és el concert que donarà el tret de sortida del festival, la del cantaor Diego el Cigala. Amb una veu d’excepció, el 19 de juliol mostrarà els temes del seu darrer treball, d’aires porteños, Romance de la luna tucumana. També s’ha venut una gran part de les localitats per al musical T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré, que es podrà veure a l’Espai Port el 20 de juliol. Aquesta comèdia, estrenada a l’Off Broadway el 1996, ha estat l’espectacle revelació d’aquesta temporada a Barcelona. Les entrades per a l’espectacle de dansa flamenca Carmen, de la Cia. Antonio Gades, també s’estan venent a molt bon ritme. Enguany es compleixen 30 anys de la seva estrena parisenca el 1983.

Les entrades per als espectacles es poden adquirir al web www.portaferrada.com i als punts de venda anticipada (Sol Negre i Hipòcrates Curhotel de Sant Feliu de Guíxols, i Magatzems Vall de Platja d’Aro).

21 propostes d’estils molt diversos

Festival de la Porta Ferrada
Els Manel

Aquesta edició del Festival de la Porta Ferrada comptarà amb propostes d’estils i disciplines artístiques molt diverses. El flamenc més autèntic serà present al festival, a més de Carmen, i el cantaor Diego el Cigala, amb l’artista andalusa de referència, Niña Pastori, que ha tornat als escenaris per recórrer la seva extensa trajectòria professional i presentar temes nous amb la gira Ya no quiero ser (26 de juliol). La rumba també serà present a Porta Ferrada amb La Pegatina, que farà moure tothom l’11 d’agost amb els temes del nou disc, Eureka!.

El jazz vindrà representat de la mà del cèlebre cantant nord-americà Al Jarreau (1940), tot un referent en la història del jazz vocal, que realitzarà enguany un concert únic a Catalunya. Serà el 6 d’agost a les 22.30 h a l’Espai Port. Aclamat per la crítica i amb set premis Grammy a l’esquena, tornarà a demostrar la gran versatilitat estilística de la seva barreja de jazz, rythm and blues, el pop i fins i tot la balada (amb especial atenció al gran Nat King Cole). El festival també comptarà amb un homenatge a un dels grans del jazz, Duke Ellington, el 15 d’agost. Alguns dels millors solistes i vocalistes nord-americans al capdavant de The American Spiritual Ensemble, s’acompanyaran de la Barcelona Jazz Orquestra –big band internacional de Barcelona–, formada per alguns dels millors especialistes de jazz de Catalunya. Una de les veus que podrem sentir amb aquesta actuació serà la de la gran soprano Angela Brown. I també podrem veure el ballarí de claqué Lee How, conegut internacionalment com un dels millors de la seva generació.

Festival de la Porta Ferrada
Jorge Drexler

Pel que fa a la música clàssica, estarà present de la mà d’Alexei Volodin, que interpretarà el 14 d’agost un repertori de Beethoven, Chopin i Rakhmàninov. La genialitat de l’intèrpret de Sant Petersburg, primera figura de la prolífica escola pianística russa ha fet que sigui elogiat de forma unànime per la crítica. El Quartet Casals, considerada una de les formacions de corda més importants de la seva generació, presentarà el 8 d’agost a l’església del Monestir un programa basat en Boccherini, Haydn, Turina i Xostakóvitx. I, a mode de prèvia, el festival comptarà amb un dels fills pròdigs de la música catalana, que torna a casa després de gairebé sis dècades: el músic guixolenc resident a Copenhaguen Josep Ribera. Professor emèrit de la Royal Danish Academy of Music, oferirà al Teatre Auditori Narcís Masferrer de la seva població natal un recital de piano amb obres de Beethoven, Mendelssohn, Liszt i Ravel. Dues sessions dels Concerts per a nadons, basat en el projecte ‘Concertos para Bebés’ del pedagog Paulo Lameiro, convidaran els infants de fins a tres anys a una experiència sensorial i de proximitat per descobrir la música en directe el 21 de juliol.

Finalment, pel que fa a la vessant teatral, a més del ja esmentat T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré, el 28 de juliol arribarà al Teatre Auditori Narcís Masferrer la comèdia existencial Non Solum, del reconegut actor Sergi López. I el 9 d’agost, l’actriu Vicky Peña i el pianista Jordi Camell presentaran Al llarg del Kurt, un petit esbós personal i artístic del gran compositor Kurt Weill.

A més dels concerts de pagament, cal destacar que el festival ha programat la proposta “Música a la ciutat”, un cicle gratuït que permetrà descobrir o redescobrir espais emblemàtics de la població empordanesa amb la música en directe com a banda sonora. Hi actuaran la Simfònic Wind Ensemble (plaça del Mercat / Casa Traschler); Anna Sánchez, Cristina Pujol i David Morata, que interpretaran Suites i partites de Bach davant de les pintures de l’Espai Thyssen; Ensemble Athenea (Casa Nadal-Udaeta), i el concert de música cubana Espacios (Escola de música).