Mes de paraules

El Festival de Música i Art a la Mediterrània, el Portalblau, es solidaritza amb l’Hospital de Figueres

Portalblau
D'esquerra a dreta, el director del Portalblau, Miquel Fernández; Vishal Shahani, director de l’Àrea Bàsica de Salut de l’Escala; Berta Maspoch, directora de Comunicació i RSC de la Fundació Salut Empordà, i l’alcalde de l’Escala, Josep Bofill

El Portalblau donarà part de la venda d’entrades del concert dels Amics de les Arts per millorar la planta de Pediatria de l’Hospital de Figueres

La 16ª edició de Portalblau, el Festival de Música i Art a la Mediterrània, donarà part de la recaptació obtinguda per la venda de les entrades del concert dels Amics de les Arts (12 d’agost) al projecte per millorar les instal·lacions pediàtriques de l’Hospital de Figueres. Aquesta campanya de captació de fons de la Fundació Salut Empordà (FSE) es va posar en marxa al desembre del 2022 amb l’objectiu de recollir diners per reformar les instal·lacions pediàtriques de l’Hospital de Figueres, facilitant que pacients i familiars se sentin com a casa i tinguin un bon record de la seva estada.

Inicialment, la campanya s’havia pensat per aconseguir 10.000 euros, tanmateix la xifra es va assolir en menys de 24 hores. És per això que la FSE va decidir ampliar-la a 25.000 euros, amb l’objectiu de millorar encara més les instal·lacions pediàtriques del centre sanitari. En concret, els diners recaptats es faran servir per adequar les cinc habitacions i la sala de jocs de la planta de Pediatria, i també, la sala d’espera destinada als nens i nenes de Consultes Externes.

En aquests moments, aquesta campanya ha recollit 13.485 euros, i les donacions econòmiques es poden fer a través d’una pàgina web que la Fundació ha creat per a l’ocasió: https://salutemporda.helpbysc.com/pediatria.

El Portalblau

El Festival Portalblau està organitzat per l’Ajuntament de l’Escala, el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) i TEM Productions. Se celebrarà entre el 31 de març i el 5 de setembre i inclourà una vintena de propostes que tindran lloc a diferents espais de l’Escala: la Mar d’en Manassa, l’Alfolí de la Sal, el Jardí Clos del Pastor, la Riba, el Fòrum romà i els jardins de la Muralla grega del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries.

El Festival arriba a la setzena edició amb un clar compromís cultural, social i mediambiental, que es fa palès tant en la visió artística com en la gestió i organització de l’esdeveniment. Des del 2020, treballa activament per integrar l’Agenda 2030 i apropar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) amb accions concretes, com és la donació de part de la recaptació obtinguda en un dels concerts per a finalitats socials. L’any passat, l’entitat escollida va ser la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM), i aquest any ha estat la Fundació Salut Empordà.

La FSE és una entitat sense ànim de lucre que gestiona l’Hospital de Figueres, el Centre Sociosanitari Bernat Jaume, l’ABS l’Escala, el Centre de Rehabilitació de Roses i la Clínica Santa Creu. Compta amb 1.080 professionals i un pressupost anual de gairebé 90 milions d’euros.

Campanya de captació de fons

Per a fer una aportació a la campanya de captació de fons per humanitzar les instal·lacions pediàtriques, només cal disposar d’una targeta bancària. La plataforma https://salutemporda.helpbysc.com/pediatria permet fer donacions escollint la quantitat desitjada amb un import mínim de 25 euros. En el cas que es necessiti, el donant pot sol·licitar un certificat fiscal a través de la mateixa pàgina web.

Aquesta és la tercera campanya de captació de fons i mecenatge que impulsa la Fundació Salut Empordà. La primera va ser el 2019 amb motiu de la reconversió de la terrassa exterior del primer pis del Centre Sociosanitari Bernat Jaume en un jardí terapèutic. El projecte va ser possible gràcies a les 198 donacions econòmiques que va rebre i que van sumar 77.146 euros.

La segona experiència es va engegar durant la primera onada de la pandèmia del coronavirus, al març del 2020. En aquella ocasió, la FSE també va posar en marxa una pàgina web per canalitzar les aportacions econòmiques per la Covid-19. Si bé l’objectiu que es va marcar era el d’arribar als 50.000 euros recaptats, la xifra es va superar amb escreix i va ascendir als 149.683,96 euros. Aquests diners es van destinar a accions per a millorar l’assistència i seguretat dels usuaris i a garantir el benestar dels professionals.

Més enllà de les campanyes que es puguin iniciar des de la Fundació mateix, cada any a l’entitat arriben donacions procedents de particulars, empreses, administracions o entitats en forma d’aportacions econòmiques, productes o tecnologia, obres d’art o llegats.