El Festival d’Entreteniment Digital Roses, una nova oferta cultural al voltant de les noves tecnologies

Festival d'Entreteniment Digital Roses
L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el director del FEDRoses, Daniel Molina

El FEDRoses, oferta d’entreteniment digital a través d’un ordinador, mòbil o qualsevol aparell audiovisual, se celebrarà al Palau de Congressos del Teatre Municipal  durant 3 dies

Festival d'Entreteniment Digital Roses
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el director del FEDRoses, Daniel Molina

L’auditori, el vestibul i la plaça del Teatre Municipal de Roses esdevindrà en un Palau de Congresssos que acollirà durant tres dies, 20,21 i 22 de setembre, el Festival d’Entreteniment Digital de Roses.

El FEDRoses, el qual tindrà tres espais ben diferenciats, però relacionats entre sí, s’ha creat amb “l’intenció de difondre les noves tecnologies per incentivar al públic a que conegui el món digital més enllà del pur entreteniment, que sàpiga que, per exemple, a darrera d’un videojoc hi ha tot un sistema i metodología de treball”, ha afirmat el director del Festival, Daniel Molina.

L’Espai Showroom, les Conferències i l’Espai Oci, son els tres eixos principals els quals estarà dividit el Festival d’Entreteniment Digital Roses.
En el primer està pensat per a que les diferents empreses col·laboradores promocionin els seus productes tecnològics. L’Escola de Realització Audiovisual i Multimèdia, la Politècnica Superior de la Universitat de Girona i el Centre 3D i Tecnologies Emergents BLOOM, per exemple, tindran el seu propi stand.
En aques espai està previst, també, portar a terme, l’organització de diferents tallers al voltant de les noves tecnologies.
A l’espai de Conferències personalitats del món de les noves tecnologies exposaran les seves idees i experiències al voltant de l’entreteniment digital. Sebastien Gardavoir, Toni Pladevall, Jordi Márquez, Richard Herbert,  i els experts en música digital, Carles Reixach i Arnau Sala, seran els ponents durant el festival.
I a l’Espai d’Oci hi hauran habilitats diferents consoles de videojocs per poder jugar. Un espai en el que també hi haurà DJ’s en directe, que oferiran les seves creacions de música digital.

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha destacat durant la presentació que “és un festival amb un oferta dirigida per a tots els públics, perquè en el món digital estem tots, petits i grans”.

El director del festival ha assenyalat que “l’idea és, als propers anys, completar-lo amb altres vessants de les noves tecnologies, obrir-lo a participar al sector privat i que amb les properes edicions pugui ser el Festival d’Entreteniment Digital de referència a Catalunya”.

Un repte molt ben rebut per l’alcaldessa Mindan a l’assenyalar que “el Palau de Congressos del Teatre és apte per poder desenvolupar aquest tipus d’esdeveniments, que poden ser una bona oferta de reclam perquè visitin Roses fora de la temporada alta”.

20, 21 i 22 de setembre. Tres dies per gaudir i conèixer més a fons un món que ens envolta, el digital.