El Festival Sons del Món se celebrarà per segon any consecutiu de manera exclusiva a la Ciutadella de Roses

Festival Sons del Món
La presentació del Festival Sons del Món s'ha portat a terme allà on se celebra sempre, la Ciutadella de Roses

La Ciutadella de Roses tornarà acollir a primeres espases de la cançó dins la programació del Festival Sons del Món que se celebrarà del 23 de juliol al 7 d’agost

Aquest matí s’ha presentat la 14 ª edició del Festival Sons del Món. Presentació que ha anat a càrrec de Xavi Pascual, de Promo Arts Music, com a organitzadors del festival, i de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan; el regidor de Cultura, Èric Ibáñez; el diputat de la Diputació de Girona, Albert Piñeira i el director de l’ Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Miquel Curanta (que ha intervingut telemàticament).

Ibáñez ha posat de manifest “la clara aposta de l’Ajuntament de Roses per la cultura, tal i com es va demostrar amb la confiança dipositada en Promo Arts l’any passat”, desvetllant que “per seguir donant continuïtat a Sons del Món, que se celebrarà per segon any consecutiu de manera exclusiva a Roses, hem augmentat la subvenció de cent mil a 140.000 mil euros”.

Una xifra per la qual el director del Festival ha afirmat que si fos per ells el Sons del Món se celebraria exclusivament a la Ciutadella, destacant l’aposta que l’any passat va fer l’Ajuntament de Roses per la seva celebració en un escenari, ha destacat Pascual, que és “un dels espais escènics més explosius que hi ha actualment al país, on a part de la bellesa de l’entorn i la seva idoneïtat per a la realització d’activitats culturals, es poden complir fàcilment les mesures de seguretat necessàries actualment”. 

En aquest sentit, el diputat Piñeira ha indicat que “la Ciutadella de Roses és un dels nostres equipaments patrimonials, monumentals i arqueològics més gran de la demarcació pel que representa, i aquest binomi cultural de música en viu amb elements patrimonials tan singulars dona un valor afegit al Festival Sons del Món”.

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha tancat la presentació fent una crida “perquè la gent perdi la por i entre tots anem recuperant poc a poc la normalitat. Des de l’Ajuntament hem volgut contribuir, mantenint el màxim de la nostra programació al llarg de tot l’any i demostrant que, amb aplicació de les normes de seguretat establertes, la cultura és segura. És hora de continuar per aquest camí i animo tothom a participar-hi. Cal recuperar les ganes i cal fer costat a la cultura”. 

Cartell de primera línia

Pel que fa al cartell de concerts, Aitana, l’artista de casa més escoltada a Spotify el 2020 presentarà el seu nou disc “11 Razones”. Les entrades pels seus concerts se solen exhaurir en poques hores. God Save The Queen, considerat com el millor grup de tribut a Queen del món actuarà per fi al festival oferint una dosis de rock i emocions pel qual queden ben poquetes entrades. Amaral, una de les bandes espanyoles amb més seguidors, amb cançons que formen part de la banda sonora de diverses generacions, presentaran a Roses la seva gira de gran format “Salto al Color”. Rosario, un dels grans referents del pop-flamenc de l’estat presentarà nou disc i nova gira “Te lo digo todo y no te digo na”. Fangoria, el grup liderat per Alaska i Carlos Canut, torna als escenaris després d’aturar-se l’any passat per presentar els seus grans èxits i celebrar els 35 anys de la reivindicativa “A quién le importa”.

La Casa Azul, un dels grups més estimats de casa nostra, liderats per Guille Milkway posaran dempeus la Ciutadella amb el seu bon rotllo i melodies enganxoses. Nil Moliner, un dels artistes revelació de l’any, podrà per fi realitzar la seva gira elèctrica farcida d’èxits que estan marcant a tota una generació. Oques Grasses, ha esdevingut un dels grans artistes de casa nostra, l’any passat van haver d’anul·lar la seva gira, però enguany es redimeixen i presentaran el seu esperat cinquè disc. I com no podia ser d’una altra manera, Stay Homas inaugurarà aquesta edició, ara sí, com un dels grans grups de casa nostra, amb el seu primer disc sota el braç, “Agua”. El festival desitja que tota aquella gent que l’any passat es va quedar sense entrada els pugui gaudir per fi.

Sons del Món també comptarà novament amb el Village del festival, un espai on poder sopar, prendre una copa de vi de la DO Empordà, una cervesa o un còctel d’autor. El Village romandrà obert de 20 a 22 hores i de 00 a les dues de la matinada.

Aforament del 65%

El festival seguirà els protocols que les autoritats sanitàries determinin en el moment de dur-se a terme. L’aforament actual s’ha reduït al 65% del total i el públic podrà comprar les entrades per unitats afectives de fins a sis persones amb un seient interpersonal i un metre de separació entre files.

Tot i això, l’organització no descarta ampliar l’aforament si la situació de pandèmia millora i els protocols de seguretat ho permeten.